search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 13:00
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πρώτη επίσημη επαφή μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματούχων ΗΠΑ και Ρωσίας

16.03.2022 17:23
us-russia-new

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν μίλησε σήμερα με τον Νικολάι Πατρούσεφ, τον γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και τον προειδοποίησε για τις συνέπειες που θα είχε «τυχόν απόφαση του Κρεμλίνου να χρησιμοποιήσει χημικά ή βιολογικά όπλα στην Ουκρανία».

Αυτή ήταν η πρώτη επίσημη επαφή υψηλού επιπέδου μεταξύ αξιωματούχων των ΗΠΑ και της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Σάλιβαν είπε στον στρατηγό Πατρούσεφ ότι «αν η Ρωσία σοβαρολογεί στο θέμα της διπλωματίας, τότε πρέπει να σταματήσει τις επιθέσεις στις ουκρανικές πόλεις».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Έμιλι Χορν αναφέρει:

«Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν μίλησε σήμερα με τον στρατηγό Νικολάι Πατρούσεφ, Γραμματέα του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, για να επαναλάβει τη σταθερή και ξεκάθαρη αντίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών στην απρόκλητη και αδικαιολόγητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο κ. Σάλιβαν εξέθεσε ξεκάθαρα τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών να συνεχίσουν να επιβάλλουν κυρώσεις στη Ρωσία, να υποστηρίξουν την υπεράσπιση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και να ενισχύσουν την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ, σε συνεχή πλήρη συντονισμό με τους Συμμάχους και τους εταίρους μας.

Ο κ. Σάλιβαν είπε στον στρατηγό Πατρούσεφ ότι αν η Ρωσία σοβαρολογεί στο θέμα της διπλωματίας, τότε πρέπει να σταματήσει τις επιθέσεις στις ουκρανικές πόλεις.

Ο κ. Σάλιβαν προειδοποίησε επίσης τον στρατηγό Πατρούσεφ για τις συνέπειες οποιασδήποτε πιθανής ρωσικής απόφασης να χρησιμοποιήσει χημικά ή βιολογικά όπλα στην Ουκρανία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Ιαπωνία – Προειδοποίηση για τσουνάμι (Video)

Financial Times για Ουκρανία: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις – Σχέδιο 15 σημείων στο τραπέζι

Ουκρανία: Τα παιδιά του πολέμου περιμένουν τους γονείς τους…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:57