search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 01:34
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 27 νεκροί στο Χάρκοβο από ρωσικά πυρά σύμφωνα με τους Ουκρανούς

17.03.2022 16:59
harkovo98-new

Πυρά του ρωσικού πυροβολικού σκότωσαν τουλάχιστον 27 ανθρώπους και τραυμάτισαν 25 στην πόλη Μερέφα, κοντά στην πολιορκημένη πόλη Χάρκοβο στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε η περιφερειακή εισαγγελία.

«Ρώσοι στρατιώτες έριξαν πυρά στην πόλη Μερέφα στην περιοχή Χάρκοβο γύρω στις 03:30 – τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας – τα ξημερώματα της Πέμπτης. Ένα σχολείο και ένα πολιτιστικό κέντρο καταστράφηκαν. 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 10 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση », ανακοίνωσε η εισαγγελία της περιοχής του Χάρκοβο στον λογαριασμό της στο Facebook.

Ο δήμαρχος της Μερέφα Βενιαμίν Σίτοφ σημείωσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης. Δεν έχει εξακριβωθεί εάν μεταξύ των νεκρών υπάρχουν και παιδιά.

«Η εκκαθάριση ερειπίων βρίσκεται σε εξέλιξη», σύμφωνα με την εισαγγελία, η οποία ανήρτησε δύο φωτογραφίες κτιρίων που καταστράφηκαν από εκρήξεις.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν επίσης από την εκτόξευση βομβών διασποράς στο χωριό Κοζάχα Λοπάν, περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια του Χάρκοβο, δήλωσε ο δήμαρχος ενός γειτονικού χωριού στο Facebook.

«Οι δυνάμεις κατοχής βομβάρδισαν τον σταθμό, καταστήματα, φαρμακεία και άλλα πολιτικά κτίρια στο κέντρο του χωριού», διευκρίνισε διευκρινίζοντας ότι η στρατιωτική υποδομή δεν έχει υποστεί ζημιές.

Διαβάστε επίσης:

Σεργκέι Λαβρόφ: Τι συνέβη με την πτήση του; – Ξεκίνησε για το Πεκίνο, αλλά δεν έφτασε ποτέ

Δημοσκόπηση Politico: 1 στους 3 Έλληνες «κατανοούν» τους λόγους για την ρωσική εισβολή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυξημένη ζήτηση για αμερικανικά όπλα από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06