search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 06:58
MENU CLOSE

Νίκος Ανδρουλάκης: Τα πολιτικά μηνύματα της Κεντρικής Επιτροπής, το Συνέδριο και η «αυτοργάνωση» του ΚΙΝΑΛ  

20.03.2022 15:16
androulakis_new

Τους πολιτικούς στόχους του ΚΙΝΑΛ αλλά και τη νέα ταυτότητα που θέλει να δώσει στο κόμμα εν όψει συνεδρίου ανακοίνωσε στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή ο Νίκος Ανδρουλάκης.  

Ο αρχηγός του ΚΙΝΑΛ αποκάλυψε πως το Συνέδριο του Κόμματος, θα γίνει το τριήμερο 20, 21, 22 Μάϊου. Με μήνυμα την «Αυτοργάνωση» ο Νίκος Ανδρουλάκης δίνει το μήνυμα για το πώς θα κινηθεί το κόμμα από εδώ και πέρα.  

«Η αυτοοργάνωση αγκαλιάζει κινήματα, πρωτοβουλίες σε όλες τις θεματικές της πολιτικής δράσης. Θα είναι μία διαρκής διαδικασία. Το πεδίο σύνθεσης ενός σύγχρονου προοδευτικού μετώπου απέναντι σε κατεστημένα που κρατούν πίσω τη χώρα, υπονομεύοντας την προοπτική των επόμενων γενεών. Θα γίνει πολιτική κουλτούρα που θα αποκαταστήσει τη σχέση μας με τον Ελληνικό λαό. Δεν υπάρχουν τείχη, μόνο μεράκι και ανιδιοτελής προσφορά για συνεργασία και συλλογικότητα. Ένα ψηφιακό κόμμα», είπε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

Στην ουσία ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλει ένα κόμμα το οποίο θα έχει ανοιχτές τις πόρτες στην κοινωνία για την αναοικοδόμηση του Σοσιαλδημοκρατικού μοντέλου διακυβέρνησης. Να γίνει ένα μαζικό κόμμα. Σκοπός είναι η σύνδεση με την κοινωνία αλλά και η αποσαφήνιση της πολιτικής ταυτότητας του. Να δημιουργηθεί «ένα κόμμα από κάτω προς τα πάνω», όπως σημείωναν.

Γι’ αυτό το λόγο στοίχημα του ΚΙΝΑΛ είναι να γίνει ένα πρότυπο ψηφιακής λειτουργίας. Δηλαδή, όλοι οι πολίτες θα μπορούν να συμμετέχουν στο διάλογο για την ανάδειξη προτάσεων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο για όλα τα θέματα ενδιαφέροντός τους όπως η τοπική οικονομική ανάπτυξη, η εργασία, η εκπαίδευση, η παιδεία, η υγεία, η ενέργεια, η μετά covid εποχή και το περιβάλλον. Οι προτάσεις των πολιτών θα αξιοποιούνται στις πολιτικές παρεμβάσεις του κόμματος. 

Η Ενότητα που ζήτησε ο Απόστολος Κακλαμάνης  

Ένα όμορφο απρόοπτο συνέβη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Νίκου Ανδρουλάκη. Σε μία παύση ακούστηκε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης να φωνάζει «ενότητα». «Και ενότητα όπως λέει ο Απόστολος Κακλαμάνης», είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Φαίνεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα προχωρήσει προς σ’ αυτήν την κατεύθυνση καθώς ανακοίνωσε πως καθήκοντα συμβούλου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για θέματα οικονομικής πολιτικής αναλαμβάνει ο οικονομολόγος Ηλίας Κικίλιας.

Ένα πρόσωπο που είναι κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ υπήρξε και επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας όταν το ΚΙΔΗΣΟ είχε κατέβει στις εκλογές τον Ιανουάριο του 2015. Ο Ηλίας Κικίλιας από το 2009 έως το 2013 άσκησε τα καθήκοντα του Διοικητή του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και στο παρελθόν διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας.  

Τα νέα πρόσωπα του κόμματος  

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε και τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν προς τη «νέα εποχή». Τη Διευθύντρια Επικοινωνίας Στεφανία Μουρελάτου, τον Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων Σωτήρη Σέρμπο που αναλαμβάνει Σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής και το Γιώργο Καραμανώλη που αναλαμβάνει το Ψηφιακό Κόμμα. Την “Αυτοοργάνωση” του κόμματος θα αναλάβει ο Βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας, ενώ την ευθύνη του Ψηφιακού Κόμματος θα έχει ο Γιώργος Καραμανώλης. Τώρα όσον αφορά για τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν τα ψηφοδέλτια την ευθύνη έχει ο Βαγγέλης Αργύρης.  

Το μήνυμα του Γιώργο Παπανδρέου  

Στον πόλεμο της Ουκρανίας στάθηκε στην ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου ενώ έκανε ειδική αναφορά για τους κινδύνους που κρύβει η «επόμενη μέρα». Έκανε σκληρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνοντας λόγο για συμφέροντα και πολιτειακές σχέσεις.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου: Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για «τις συνέπειες των αφελών και ανεύθυνων πολιτικών του κ. Τσίπρα»

Τσίπρας: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η χειρότερη κυβέρνηση την χειρότερη στιγμή – Δεν υπάρχει πεδίο συναίνεσης

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Μονόδρομος η παραίτηση του «άριστου» Πατούλη μετά τις αποκαλύψεις για λογοκλοπή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32