search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:27
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Ήρθαν τα αντιικά χάπια της Pfizer – Αυξητική τάση των κρουσμάτων (Video)

21.03.2022 20:21
covid19223322_new

Για την πορεία της πανδημίας ενημέρωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κάνοντας αναφορά στην έλευση των αντιικών χαπιών της Pfizer κατά του κορωνοϊού, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό της για την αυξητική τάση των κρουσμάτων, συστήνοντας προσοχή, τήρηση των μέτρων προστασίας και φυσικά τον εμβολιασμό.

Οι περισσότεροι, όπως ανέφερε, το περνούν ήπια στο σπίτι, καταγράφεται μια μικρή αύξηση των εισαγωγών , αλλά “δεν παύουμε να έχουμε πάνω από 20.000 κρούσματα την ημέρα που συνεχίζει να μας απασχολεί“.

Όπως είπε η κ. Γκάγκα, αφενός πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτή τη νέα πραγματικότητα και κάθε μέρα πρέπει να προσέχουμε, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και από εκεί και πέρα να βγούμε σε μια κανονικότητα σιγά σιγά προσέχοντας .

«Η πανδημία εξακολουθεί να υπάρχει γύρω μας, δεν έχει φύγει, πρέπει να δούμε το μέλλον με αισιοδοξία αλλά παράλληλα με προσοχή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα καλά νέα είναι ότι σήμερα παραλάβαμε τα χάπια της Pfizer και μέχρι τέλος της εβδομάδας θα ολοκληρωθεί η διαδικασία τοποθέτησης της ταινίας, ώστε να ξεκινήσει η χορήγησή τους. Παράλληλα συνεχίζεται η χορήγηση των χαπιών της Merck με καλά αποτελέσματα, τουλάχιστον οι πρώτες αναλύσεις είναι πάρα πολύ θετικές, είπε η κ. Γκάγκα.

Τέλος, έδωσε συνοπτικά στοιχεία νοσηλειών για τα δύο χρόνια πανδημίας. Από την αρχή της πανδημίας έχουμε περίπου 170.000 νοσηλείες με covid-19 και παράλληλα έχουμε 2.600.000 νοσηλείες για άλλα νοσήματα, που σημαίνει, όπως είπε η κ. Γκάγκα, ότι η covid μας ταλαιπώρησε πάρα πολύ , αύξησε πάρα πολύ τις ανάγκες σε προσωπικό, αλλά τα πολλά περιστατικά ήταν μη covid.

Παπαυεαγγέλου: Σαφής αυξητική τάση των νέων κρουσμάτων

Από την πλευρά της η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε ότι παρατηρείται σαφής αυξητική τάση στα νέα κρούσματα τις τελευταίες εβδομάδες. Συγκεκριμένα όπως είπε, παρατηρείται αύξηση σε ποσοστό 24% στα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Η χώρα μας ακολουθεί τη πορεία ευρωπαϊκών χωρών που παρατηρείται έξαρση
εργαστηριακοί έλεγχοι έχουν αυξηθεί κατά 7%.

Παράλληλα σημείωσε ότι παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα ιδιαίτερα στην Κρήτη, ενώ στο σύστημα υγείας παραμένει σταθερή η κατάσταση, ενώ μίλησε για αποκλιμάκωση στις απλές κλίνες και ΜΕΘ κατά 7% και 9%.

Όπως είπε η νέα έξαρση των κρουσμάτων είναι πολυπαραγοντική και οφείλεται κατά μεγάλο μέρος στην μετάλλαξη Όμικρον αλλά και τη χαλάρωση στήριξης των μέτρων προστασίας από μερίδα πολιτών.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ όπως είπε η Παπαευαγγέλου, παρατηρείται αύξηση διασποράς της Όμικρον 2 που πλέον αφορά το 50% των κρουσμάτων. Όπως είπε η Όμικρον και Όμικρον 2 ευθύνονται και για μεγάλο αριθμό επαναλοιμώξεων σε όλες τις ηλικίες.

Τέλος, σημείωσε ότι με την σχετική απόφαση της Επιτροπής για την άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, δεν σημαίνει ότι η μάσκα καταργήθηκε.

Διαβάστε επίσης:

Απαγωγή Κυπαρίσση: Συνελήφθη στο Χαλάνδρι 45χρονος ύποπτος μετά από κινηματογραφική καταδίωξη (Video)

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Συγκλονίζει η ανάρτηση της θείας, έναν χρόνο μετά από τον θάνατο της Ίριδας

Ελένη Τοπαλούδη: «Tη βασάνισαν και την πέταξαν ζωντανή στη θάλασσα» κατέθεσε ο ιατροδικαστής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:25