search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 16:28
MENU CLOSE

Με το βλέμμα στις εκλογές ο Μακρόν τονώνει χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος νοικοκυριά

22.03.2022 19:31
macron-new

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε την Τρίτη ότι σκέφτεται να εκδώσει κουπόνια για να βοηθήσει οικογένειες μεσαίων και χαμηλού εισοδήματος που αντιμετωπίζουν αυξημένες τιμές τροφίμων που επιδεινώθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Θα αντιμετωπίσουμε μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση», δήλωσε ο Μακρόν σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο France Bleu την Τρίτη.

«Θέλω να εισάγω ένα σύστημα με κουπόνια τροφίμων για να βοηθήσω τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά και τη μεσαία τάξη που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόσθετο κόστος».

Τα κουπόνια τροφίμων θα είναι παρόμοια με το τρέχον σύστημα ενεργειακών κουπονιών της χώρας, το οποίο, μεταξύ άλλων, συμβάλει στην πληρωμή των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου περίπου 5,8 εκατομμυρίων νοικοκυριών χαμηλού εισοδήματος κάθε χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών.

Ο Μακρόν επανέλαβε ότι η Γαλλία και η Ευρώπη πρέπει τελικά να επιτύχουν την επισιτιστική ανεξαρτησία, βασικό στοιχείο της ατζέντας του για την επανεκλογή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος γύρος ψηφοφορίας για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 10 Απριλίου.

Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες ανατιμήσεις κυρίως σε προϊόντα στα οποία η ουκρανική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τις εξαγωγές. Πρόκειται για βασικά γεωργικά προϊόντα, όπως σιτάρι, καλαμπόκι, δημητριακά, αλάτι και κρέας.

Η Ουκρανία είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές γεωργικών προϊόντων στην Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μαζί, η Ρωσία και η Ουκρανία ευθύνονται για σχεδόν το 30% των παγκόσμιων εξαγωγών σιταριού, σύμφωνα με την Gro Intelligence, εταιρεία ανάλυσης γεωργικών δεδομένων.

Ο Μακρόν έχει δηλώσει προηγουμένως ότι τόσο η Ευρώπη όσο και η Αφρική «θα αποσταθεροποιηθούν βαθύτατα στις προμήθειες τροφίμων».

Διαβάστε επίσης:

Ελεύθερη η Ουκρανή δημοσιογράφος που φέρεται να κρατούσαν ρωσικές δυνάμεις

Ρομάν Αμπράμοβιτς: Δέος προκαλεί το μέγεθος της «αυτοκρατορίας» του – 70 ακίνητα μόνο στη Βρετανία

Πόλεμος στην Ουκρανία: 100.000 άμαχοι δεν μπορούν να φύγουν από τη Μαριούπολη – «Καμπανάκι» για 300.000 στη Χερσώνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 16:28