search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 06:42
MENU CLOSE

Επικοινωνία Μακρόν – Πούτιν: Για εγκλήματα πολέμου από την Ουκρανία μίλησε ο Ρώσος πρόεδρος

18.03.2022 19:24
putin-macron-zelenski-new

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε τηλεφωνικά με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για να συζητήσουν την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

«Με πρωτοβουλία της γαλλικής πλευράς, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν και του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν. Συνεχίστηκε η ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία», αναφέρεται στο μήνυμα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συζήτησαν για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου ενώ ο Πούτιν περιέγραψε τις θεμελιώδεις προσεγγίσεις για την επίτευξη πιθανών συμφωνιών, αναφέρει το Κρεμλίνο.

Επιπλέον, οι ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή.

Μετά την εισβολή στην Ουκρανία, η Ρωσική Ομοσπονδία και η Ουκρανία πραγματοποίησαν τρεις γύρους διαπραγματεύσεων στη Λευκορωσία, με επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας τον Βλαντιμίρ Μεντίνσκι.

Τώρα οι διαπραγματεύσεις σε αυτήν τη μορφή πραγματοποιούνται καθημερινά μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε στόχο της εισβολής «την προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί εκφοβισμό και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια». Για αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί «αποστρατικοποίηση και αποναζοποίηση της Ουκρανίας», να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όλοι οι εγκληματίες πολέμου που ευθύνονται για «αιματηρά εγκλήματα κατά αμάχων» στο Ντονμπάς.

Αντιδρώντας στις ανησυχίες που εξέφρασε ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις που συμμετέχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουν τις ζωές των αμάχων.

Οι δυο τους συζήτησαν επίσης τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου και τη στάση της Μόσχας για το πώς θα μπορούσε να επιτευχθεί μια συμφωνία, αναφέρεται στην ανακοίνωση χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Στην ανακοίνωση για την τηλεφωνική επικοινωνία, το Ελιζέ σημείωσε πως ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε στον Πούτιν την «μεγάλη ανησυχία» του για την κατάσταση στη Μαριούπολη, μια πόλη στη νοτιοανατολική Ουκρανία που βομβαρδίζεται από τον ρωσικό στρατό, και ζήτησε «το τέλος της πολιορκίας και την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια».

Κατά τη διάρκεια της νέας τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ των δύο προέδρων που διήρκεσε 1 ώρα και 10 λεπτά, ο Μακρόν «ζήτησε και πάλι την άμεση τήρηση της εκεχειρίας» στην Ουκρανία, ανέφερε η γαλλική προεδρία.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: 222 νεκροί στο Κίεβο από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή

Ουκρανία: 109 άδεια παιδικά καρότσια για τα 109 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους (Photo/Video)

Ρότζερ Φέντερερ: Δωρίζει 500.000 δολάρια για τα παιδιά της Ουκρανίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15