search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 07:25
MENU CLOSE

«Είμαστε στα μέσα της διαδρομής» για την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, ισχυρίζεται η Μόσχα – «Αμετάβλητες οι θέσεις μας» απαντά το Κίεβο

18.03.2022 18:32
russia-ukraine-23-new
© Alexandr Kryazhev / TASS

Συνεχίζονται οι συνομιλίες στη διπλωματική σκακιέρα μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Η Μόσχα και το Κίεβο βρίσκονται «στα μέσα της διαδρομής» για να συμφωνήσουν στο ζήτημα της αποστρατικοποίησης της Ουκρανίας, ενώ υπάρχει μεγαλύτερη σύγκλιση στο θέμα της ουδετερότητας της Ουκρανίας και στην εγκατάλειψη της θέσης για ένταξη στο ΝΑΤΟ, φέρεται να είπε την Παρασκευή ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax που επικαλείται δηλώσεις του Μεντίνσκι, οι διαπραγματευτικές ομάδες των δύο μερών που προσπαθούν να φτάσουν σε συμφωνία για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στην Ουκρανία συζητούν τα σημεία που σχετίζονται με τις εγγυήσεις ασφαλείας εφόσον η χώρα δεν επιχειρήσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Ο ίδιος αρνήθηκε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες από τις συνομιλίες.

Ο Μιχάιλο Ποντόλιακ που ηγείται της ουκρανικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία δήλωσε ότι η θέση του Κιέβου παραμένει αμετάβλητη και θέλει οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις να οδηγήσουν σε μια κατάπαυση του πυρός, σε απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων και σε εγγυήσεις ασφαλείας.

«Οι ανακοινώσεις της ρωσικής πλευράς περιλαμβάνουν μόνο θέσεις με αιτήματα. Όλες οι ανακοινώσεις έχουν σκοπό, μεταξύ άλλων, να προκαλέσουν ένταση στα μέσα ενημέρωσης. Οι θέσεις μας παραμένουν αμετάβλητες. Κατάπαυση του πυρός, απόσυρση στρατευμάτων και ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας με συγκεκριμένες διατυπώσεις», έγραψε ο Ποντολιάκ σε ανάρτηση στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Μιχάιλο Ποντόλιακ χαρακτήρισε τις συνομιλίες «πολύ δύσκολες» ενώ προηγουμένως, σε συνομιλία του με τον Γερμανό καγκελάριο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι η Ουκρανία προσπαθεί να καθυστερήσει τις συνομιλίες.

Διαβάστε επίσης:

Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ συμπεριφέρονται σαν παγκόσμιος σερίφης – Θέλουν να κάνουν τον κόσμο «αμερικάνικο σαλούν»

Εισβολή στην Ουκρανία: Ακυρώνονται οι δημοπρασίες έργων ρωσικής τέχνης – Πώς απαντά ο Πούτιν

Ενεργειακή κρίση: Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Ντράγκι, Σάντσεθ και Κόστα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 07:21