search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:07
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Τζανάκης: Ελπίζω να μην ξαναπάρουμε σκληρά μέτρα – Ο ιός κρύβει κι άλλες εκπλήξεις (Video)

23.03.2022 08:47
kovid-lockdown-new-0111

Ανήσυχος για την αύξηση των κρουσμάτων στην χώρα μας αλλά και παγκοσμίως εμφανίστηκε το πρωί της Τετάρτης ο Νίκος Τζανάκης.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, αναφέρθηκε και στην ανησυχία που έχει προκύψει από την ανακοίνωση του ΠΟΥ για την αύξηση των κρουσμάτων από την μετάλλαξη Όμικρον.

«Η κάθε χώρα θα δει το επιδημιολογικό της περιβάλλον, την εμβολιαστική της κάλυψη, τους σκληρούς δείκτες και θα πράξει αναλόγως. Ο ιός κρύβει κι άλλες εκπλήξεις, και ελπίζω να μην πάρουμε μέτρα σκληρά όπως τον προηγούμενο καιρό. Εδώ στην Κρήτη έχουμε διπλάσιο επιδημιολογικό φορτίο σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Έχουμε κρούσματα και σε εμβολιασμένους ωστόσο το περνούν ήπια το σπίτι τους. Μπορεί ο αριθμός των κρουσμάτων να είναι προβληματικός στα νούμερα ωστόσο στο ΕΣΥ δεν θεωρείται προβληματική εικόνα», δήλωσε μιλώντας στο Mega.

Παράλληλα, ο Νίκος Τζανάκης χαρακτήρισε πρόωρη την συζήτηση για κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι μία σύνθετη υγειονομική από φάση η οποία συμβάλει στα εξής: Ωθεί τους ανθρώπους να εμβολιαστούν και να αποκτήσουν αυτό το “προνόμιο ελευθερίας” και δεύτερον, ο εμβολιασμός έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να έχει πέσει η προστασία από τη μόλυνση ωστόσο βοηθάει ακόμα προκειμένου να μην νοσήσει κανείς βαριά. Είναι πρόωρο να συζητάμε για κατάργηση του πιστοποιητικού», πρόσθεσε.

Τέλος, για την τρίτη δόση, ο Νίκος Τζανάκης επεσήμανε μεταξύ άλλων πως είναι πολύ σημαντική και θα πρέπει να την κάνουμε.

«Η 3η δόση είναι πάρα πολύ σημαντική και θα πρέπει να την κάνουμε. Το 80% του πληθυσμού είναι ανοσοπροστατευμένο είτε από φυσική νόσηση είτε από εμβολιασμό. Είναι ένα περίπλοκο θέμα το ζήτημα του εμβολιασμού. Για διάφορους λόγους, το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί και η επιτροπή εμβολιασμού να το εξετάσει», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: «Η Τζωρτζίνα δεν κατάπιε ποτέ αποτσίγαρα και δεν μπήκε στην εντατική για έναν μήνα»

Καιρός σήμερα: Υποχωρεί από το απόγευμα η κακοκαιρία – Σε ποιες περιοχές θα επιμείνουν οι βροχές (Videos)

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:07