search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 08:48
MENU CLOSE

Βρετανία: Σχεδόν 30 άνθρωποι στο νοσοκομείο από διαρροή αερίου χλωρίου

23.03.2022 20:02
london

Περισσότερα από 200 άτομα απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από το Κέντρο Υγρού Στίβου στο Ολυμπιακό Πάρκο του Στράτφορντ στο ανατολικό Λονδίνο σήμερα το πρωί εξαιτίας διαρροής χημικού αερίου.

Συνολικά 77 άνθρωποι ασθένησαν από τους οποίους οι 29 χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε νοσοκομεία του Λονδίνου με αναπνευστικά προβλήματα. Από την πρώτη στιγμή έσπευσαν οι υπηρεσίες άμεσης δράσης, μεταξύ αυτών 13 ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και αρκετά περιπολικά το οποία και απομόνωσαν το χώρο.

Όπως έγινε γνωστό το περιστατικό οφείλεται στην έκλυση μεγάλης ποσότητας αερίου χλωρίου κατά την παραλαβή φορτίου χημικών για τον καθαρισμό της πισίνας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο αέριο, έχει έντονη οσμή χλωρίνης, και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στα μάτια και προβλήματα στο αναπνευστικό.

Η πυροσβεστική κάλεσε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να κλείσουν παράθυρα και πόρτες μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

Το Κέντρο Υγρού Στίβου ήταν μια από τις βασικές εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου το 2012. Χρησιμοποιήθηκε για τα αθλήματα της κολύμβησης, της συγχρονισμένης κολύμβησης και για τις καταδύσεις.

Αργότερα ο χώρος τροποποιήθηκε και μετατράπηκε σε συγκρότημα άθλησης και αναψυχής το οποίο δόθηκε για χρήση στο κοινό το 2014.

Διαβάστε επίσης:

Μαριούπολη: Υλικό από drone αποτυπώνει την καταστροφή στην πολιορκημένη πόλη (Photos/Video)

Πόλεμος στην Ουκρανία: ‘Εως 40.000 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το ΝΑΤΟ

Ουκρανικά σενάρια θέλουν τους Ρώσους ολιγάρχες να «ψάχνονται» για να ρίξουν τον Πούτιν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 08:47