search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 02:03
MENU CLOSE

Γουόρεν Μπάφετ: Το «σοφό» μυστικό για να γίνετε 50% πλουσιότεροι

28.03.2022 11:18
warren_baffet_new

Πασχίζετε σαν τρελοί σε καθημερινή βάση να αυξήσετε λίγο το εισόδημά σας, μπας και καταφέρετε να κάνετε και κάτι άλλο πέρα από το να είστε συνεπείς στις πάγιες οικονομικές υποχρεώσεις;

Ίσως ήρθε η ώρα να ξανασκεφτείτε τον τρόπο καθώς ο Αμερικανός μεγιστάνας και επενδυτής Γούρεν Μπάφετ έχει την… λύση.

Η απλή και εύκολη συμβουλή του, ειδικά προς τους νέους, είναι να εστιάσουν στο πώς να γράφουν και να μιλούν ξεκάθαρα.

«Ο εύκολος τρόπος να γίνετε – τουλάχιστον – κατά 50% πλουσιότεροι σε σχέση με τώρα, είναι να τελειοποιήσετε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες, γραπτώς και προφορικώς», λέει μεταξύ άλλων σε σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε στην αρχή του έτους στο LinkedIn, ο επικεφαλής της Berkshire Hathaway.

«Εάν δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε, είναι σαν να κλείνετε το μάτι σε μία κοπέλα στα σκοτεινά, δεν συμβαίνει τίποτα. Μπορείτε να είστε εξαιρετικά έξυπνοι, αλλά να μην μπορείτε να το μεταδώσετε», συνεχίζει ο «Σοφός της Όμαχα», όπως είναι γνωστός.

«Η μετάδοση είναι η επικοινωνία», σημειώνει ο ίδιος, του οποίου η περιουσία αποτιμάται τουλάχιστον στα 86 δισ. δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως αναφέρει το moneyreview.gr, πως ο Μπάφετ έχει παραδεχθεί στο παρελθόν ότι μικρότερος, όταν ήταν στο λύκειο και το πανεπιστήμιο, φοβόταν να μιλήσει μπροστά σε κόσμο. «Δεν μπορούσα να το κάνω. Δηλαδή θα έκανα εμετό» και θα είχα άγχος, έχει τονίσει ο ίδιος.

Προκειμένου να ξεπεράσει αυτή την φοβία του, ο Μπάφετ μάλιστα παρακολούθησε ένα σχετικό μάθημα για το πώς να μιλά μπροστά σε κόσμο. Πρόκειται για μία απόφαση την οποία μέχρι και σήμερα θεωρεί σωστή.

«Επενδύστε στον εαυτό σας», υπογραμμίζει ο Μπάφετ.

Το λέει και ο… Μπράνσον

Τώρα αν, παρόλα αυτά, παραμένετε δύσπιστοι, λάβετε υπόψη σας ότι την ίδια συμβουλή έχουν δώσει και άλλοι δισεκατομμυριούχοι όπως ο εκκεντρικός Ρίτσαρντ Μπράνσον.

«Σήμερα εάν θέλεις να επιτύχεις ως επιχειρηματίας, πρέπει επίσης να ξέρεις να μιλάς. Βέβαια, δεν έχει καμία αξία το να είσαι παραμυθάς εάν το προϊόν ή η ιδέα που προωθείς είναι χάλια. Από την άλλη πλευρά, δεν είναι αρκετό να έχεις επινοήσει ένα σπουδαίο προϊόν. Πρέπει επίσης να ξέρεις και πώς να το προωθήσεις σωστά στους άλλους», σημειώνει ο Μπράνσον σε ανάρτησή του από το 2016.

Διαβάστε επίσης:

Εφιάλτης στην Ουκρανία: Γυναίκες και έφηβες στα δίχτυα διακινητών

Ερντογάν: «Αν δεν έχετε ψωμί, φάτε βουβαλίσιο γιαούρτι με χουρμάδες και βρώμη» -Αντιδράσεις για τη «συνταγή» του Τούρκου Προέδρου

Βρετανία: Η Ρωσία συνεχίζει τον αποκλεισμό των ακτών της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34