search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 17:32
MENU CLOSE

Η κυβέρνηση φοβάται την επισιτιστική κρίση αλλά δεν παίρνει μέτρα

29.03.2022 06:00
supermarket-new

Μπορεί στα σούπερ μάρκετ να μπαίνει πλαφόν στο ηλιέλαιο και την ζάχαρη και οι πληροφορίες να λένε ότι σε δυο μήνες δεν θα έχουμε αλεύρι η κυβέρνηση πάντως καθησυχάζει την κοινή γνώμη ότι δεν υπάρχει θέμα επισιτιστικής κρίσης και γι αυτό μάλιστα στην χθεσινή σύσκεψη δεν αποφάσισε και κανένα μέτρο.

Τα κυβερνητικά στελέχη μιλούν για οικονομία δυνάμεων καθώς όπως λένε τα δύσκολα είναι μπροστά μας, οι αγρότες πάντως – που περίμεναν κάποια μέτρα στήριξης εμφανίζονται θορυβημένοι από την κυβερνητική αφωνία.

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα είχαν καλλιεργηθεί μεγάλες προσδοκίες καθώς οι πληροφορίες έλεγαν ότι ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντάς είχε εκπονήσει ένα συγκεκριμένο πακέτο μέτρων για την ενίσχυση του κλάδου της πρωτογενούς παραγωγής.   

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές οι προτάσεις του αρμόδιου υπουργού προσέκρουσαν στην άποψη του Οικονομικού επιτελείου το οποίο ανέφερε ότι την συγκεκριμένη στιγμή δεν μπορεί να υπάρξει άλλο πακέτο μέτρων καθώς η κυβέρνηση έδωσε ότι είχε να δώσει στα ευπαθείς ομάδες.

«Όποια οικονομικά μέτρα η Κυβέρνηση είχε να ανακοινώσει για τη στήριξη των εισοδημάτων και για τον μετριασμό των επιπτώσεων της ακρίβειας στους πολίτες, τα έχουμε ανακοινώσει. Τα αποτελέσματα  των  μέτρων που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση θα αρχίσουν να τα βλέπουν στην τσέπη τους οι πολίτες τις επόμενες εβδομάδες, με την οριζόντια στήριξη σε ότι αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα, τη στήριξη που θα επιφέρει μείωση για μια πολύ μεγάλη περίμετρο συμπολιτών μας στις τιμές των καυσίμων και βέβαια, με τη συνέχιση μιας πολιτικής που βγάζει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές από τις πλάτες των πολιτών» δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής της κυβέρνησης στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Οι παραγωγοί ωστόσο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας ότι δεν θα μπορέσουν να στηρίξουν τις καλλιέργειες τους  καθώς  τα κόστη(λιπάσματα, ζωοτροφές, σπόροι, πετρέλαιο κ.α.) είναι ιδιαίτερα υψηλά. 

Όπως λένε εξ αυτού του γεγονότος αναγκάζονται να πουλούν σε υψηλότερες τιμές, και το κόστος να μετακυλύεται στο ήδη επιβαρυμένο καλάθι της νοικοκυράς.

ΟΙ καταναλωτές επιβαρύνονται ωστόσο και από το γεγονός ότι οι τιμές στα προϊόντα που υπάρχει έλλειψη είναι υψηλές λόγω της μεγαλύτερης απόστασης  των νέων αγορών, και λόγω της αυξημένης ζήτησης.

Στην κυβέρνηση πάντως δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τα φαινόμενα κερδοσκοπίας, που παρατηρούνται στη δίνη αυτής της κρίσης που προκαλεί η παύση των εισαγωγών από Ουκρανία και Ρωσία, λόγω του πολέμου.

Το  ηλιέλαιου,  έχει αρχίσει να «αραιώνει» στα ράφια των σούπερ μάρκετ ενώ παρατηρείτε έλλειψη και στα άλευρα και στην ζάχαρη. «Το όποιο θέμα παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με το ηλιέλαιο, προκλήθηκε επειδή κάποιοι έκαναν μια άσκοπη αποθεματοποίηση» δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς, τονίζοντας ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, για να παταχθούν αυτά τα φαινόμενα.

Διαβάστε επίσης

Ρωσία: Οργισμένη αντίδραση για τον ΥΠΕΞ της Κροατίας – Κατηγόρησε τον Πούτιν για «εγκλήματα πολέμου»

Μπάιντεν: «Δεν ανακαλεί» το σχόλιο περί απομάκρυνσης Πούτιν από την εξουσία της Ρωσίας

Oscars 2022: Η Ακαδημία καταδίκασε το χαστούκι του Will Smith – Ξεκινά επίσημη έρευνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 17:31