search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 08:13
MENU CLOSE

Οικονόμου: O φόρος στα υπερκέρδη θα πάει σε ενέργεια και καύσιμα

29.03.2022 11:52
OIKONOMOU

Την δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα υπάρξει έκτακτη φορολόγηση του 90% των υπερκεδρών των εταιρειών ενέργειας επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Η κυβέρνηση θα κάνει αυτό για το οποίο δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός, δηλαδή θα φορολογήσει το 90% των υπερκεδρών των εταιρειών ενέργειας για να προκύψει μια πρόσθετη πηγή εσόδων στον κρατικό προϋπολογισμό που θα πάει για την ενίσχυση των πολιτών, της κοινωνίας, των καταναλωτών, των επιχειρήσεων, απέναντι σε όλο αυτό που ζούμε», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου, το 90% του ποσού αυτού, θα πάει στον κρατικό προϋπολογισμό και τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για να ενισχυθούν οι παρεμβάσεις σε τομείς όπως η ενέργεια, τα καύσιμα ή αλλού.

Πρόσθεσε ότι γνώμονας και κριτήριο των κυβερνητικών παρεμβάσεων είναι η μεγίστη δυνατή αποτελεσματικότητα και η μεγαλύτερη δυνατή περίμετρός τους.

Παράλληλα, κάλεσε την αντιπολίτευση να επανεξετάσει την έως τώρα στάση της και τις κατηγορίες της περί ανοχής στην αισχροκέρδεια, καθώς τα υπερκέρδη αυτά θα φορολογηθούν και θα διοχετευθούν στον κρατικό προϋπολογισμό.

«Πού θα είναι ο κ. Τσίπρας τότε να μιλάει για τη “νεοφιλελεύθερη” κυβέρνηση του “ανάλγητου” πρωθυπουργού που “ανέχεται την αισχροκέρδεια”, όταν ο πρωθυπουργός αυτός θα φέρει νόμο στη βουλή για να φορολογηθούν κατά 90%  τα υπερκέρδη», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: «Παρέμβαση του κράτους στις αγορές και σχέδιο έκτακτης ανάγκης – Τραγικά τα λάθη της κυβέρνησης»

Σαϊντού Καμαρά: Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, διαξιφισμοί ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ για την απέλαση του μαθητή

Βουλή: Κόντρα Γκάγκα – Ξανθού για το τέλος της πανδημίαςΣυνεδριάζει την Τρίτη το υπουργικό συμβούλιο – Τι θα συζητηθεί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 08:12