search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 15:42
MENU CLOSE

«Άγιος Παΐσιος – από τα Φάρασα στον ουρανό»: Ο Αρσένιος κάνει τα πρώτα βήματα στο μοναχισμό

31.03.2022 12:23
paisios_new

Τα πρώτα βήματα του Αρσένιου Εζνεπίδη στο μοναχισμό είναι το κεντρικό θέμα στο σημερινό (31/3) επεισόδιο της ιστορικής-βιογραφικής σειράς «Άγιος Παΐσιος- από τα Φάρασα στον ουρανό» του Mega.

Παράλληλα θίγονται και τα διλήμματα που αντιμετώπισε ο Αρσένιος στην αναζήτηση του.

Η πλοκή μεταφέρει χρονικά στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και το ελληνοαλβανικό μέτωπο όταν ο Αρσένιος, ως ασυρματιστής με μεγάλο κίνδυνο της ζωής του, σώζει έναν συστρατιώτη του που πληγώθηκε στη μάχη. Όλοι θαυμάζουν το θάρρος του και προσπαθούν να καταλάβουν πώς δεν χτυπήθηκε από τα πυρά που δέχτηκε στην προσπάθειά του να μεταφέρει τον πληγωμένο στρατιώτη.

Η Ευλογία δέχεται μια μεγάλη έκπληξη. Ο Αρσένιος επιστρέφει στο σπίτι και τής λέει ότι απολύθηκε από τον στρατό. Η χαρά της δεν θα κρατήσει για πολύ, διότι της ανακοινώνει ότι θα φύγει για το Άγιον Όρος. Τον παρακαλεί να μείνει για λίγο, αλλά ο Αρσένιος φεύγει την επόμενη ημέρα. Η συγκίνησή του είναι μεγάλη όταν μπαίνει στο Περιβόλι της Παναγίας.

Στην συνάρτηση του με τον πατέρα Κύριλλο, έναν σημαντικό πνευματικό, δέχεται τις πρώτες συμβουλές για τον μοναχισμό. Όμως λίγο μετά, με γράμμα, ο πατέρας του τού ζητά να επιστρέψει και να τον βοηθήσει στα χωράφια για να φτιάξουν την προίκα της μικρής αδελφής του της Χριστίνας. Η επιστροφή στον κοσμικό βίο και η ανάγκη του πατέρα του φέρνει τον Αρσένιο σε «σταυροδρόμι».

Διαβάστε επίσης:

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρόεδρο του ΕΣΡ

Survivor spoiler: Σοβαρός τραυματισμός του Σοϊλέδη – Τι αποκάλυψε η σύντροφός του

«Πράσινο φώς» από το ΕΣΡ για το Naftemporiki TV

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 15:35