search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:26
MENU CLOSE

Ανδρουλάκης: Χρειάζεται σοβαρό σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα για να μην πληγεί από την ακρίβεια

31.03.2022 20:11
androylakis54-new

Από την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών ξεκίνησε τη διήμερη επίσκεψη στην Αχαΐα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα.

Τον κ. Ανδρουλάκη υποδέχθηκε η διοίκηση του συνεταιρισμού και στη σύσκεψη που ακολούθησε τέθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα με κυρίαρχο αυτό του κόστους παραγωγής όπως πλέον διαμορφώνεται μετά το ράλι τιμών σε ενέργεια και λιπάσματα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισήμανε την ανάγκη να ενισχυθεί ο πρωτογενής τομέας ώστε να μην πληγεί στρατηγικά, σημειώνοντας: «Εδώ χρειάζεται ένα σοβαρό σχέδιο από την κυβέρνηση όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες» και επανέλαβε τις προτάσεις του κόμματός του, όπως μεταξύ άλλων την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει μακροπρόθεσμη στρατηγική για την μείωση του ενεργειακού κόστους όπως συμβαίνει σε άλλα κράτη, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Διαχέουν το κόστος τής ενεργειακής μετάβασης δίνοντας τη δυνατότητα να παράγουν οι μεταποιητές, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ένα μεγάλο μέρος της ενέργειας που χρειάζονται, δηλαδή ενεργειακές κοινότητες. Στην Ελλάδα αυτό δυστυχώς δεν προχωρά με τους ρυθμούς που θα έπρεπε διότι το δίκτυο είναι χαμηλής διασυνδεσιμότητας».

Ακολούθως ο κ. Ανδρουλάκης θα συναντηθεί με στελέχη της αυτοδιοίκησης στο Δημαρχείο Αιγίου, ενώ εν συνεχεία θα επισκεφθεί το εμπορικό κέντρο του Αιγίου.

Διαβάστε επίσης:

Παππάς: «Σταματήσατε για 3 χρόνια την Πατρών-Πύργου και τώρα φεσώνετε τον λαό 500 εκατ.» (Video)

Μητσοτάκης: «Μετά από πολλά χρόνια παίρνουν μπροστά οι μηχανές για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργο»

Οικονόμου για ΚΙΝΑΛ: Η ΝΔ δεν αναζητά σωσίβια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:26