search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 20:19
MENU CLOSE

Πετρέλαιο: Εντολή Μπάιντεν για άντληση 1 εκατ. βαρελιών πετρελαίου τη μέρα για 6 μήνες

31.03.2022 18:33
oil-drilling_new

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδιο για τη διάθεση 1 εκατ. βαρελιών πετρελαίου την ημέρα από τα στρατηγικά αποθέματα κατά τους επόμενους έξι μήνες

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέδωσε εντολή για την άντληση 1 εκατ. βαρελιών την ημέρα από τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου για έξι μήνες, σε μια «άνευ προηγουμένου» απόφαση στην αμερικανική ιστορία με στόχο να ανακοπεί η άνοδος των τιμών πετρελαίου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η αποδέσμευση αυτή του πετρελαίου αναμένεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας, να χρησιμεύσει μέχρι να αυξηθεί η αμερικανική παραγωγή στο τέλος του έτους.

Διάταγμα σύμφωνα με το οποίο οι ξένοι αγοραστές πρέπει να πληρώνουν σε ρούβλια για το ρωσικό φυσικό αέριο από την 1η Απριλίου υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Σε δήλωσή του, ανέφερε ότι οι ξένοι αγοραστές ρωσικού φυσικού αερίου πρέπει να ανοίξουν λογαριασμούς σε ρωσικές τράπεζες σε ρούβλια και να πληρώνουν μέσω αυτών, από την 1η Απριλίου. Ανέφερε, δε, ότι η Ρωσία θα διακόψει τα ενεργά συμβόλαια φυσικού αερίου εάν οι αγοραστές δεν συμμορφωθούν με το αίτημά της για πληρωμή σε ρούβλια.

«Αν δεν γίνουν αυτές οι πληρωμές, θα το θεωρήσουμε αθέτηση εκ μέρους των αγοραστών, με όλες τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται. Κανείς δεν μας πουλάει τίποτα δωρεάν, ούτε κι εμείς θα κάνουμε φιλανθρωπία – δηλαδή, τα υπάρχοντα συμβόλαια θα διακοπούν», πρόσθεσε. Μένει να διευκρινιστεί τι ακριβώς θα σημάνει αυτή η κίνηση από πλευράς Μόσχας.

Ο κ. Πούτιν είπε επίσης ότι το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας σε ευρώ -στο πλαίσιο των κυρώσεων της Δύσης για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία- σημαίνει ότι ορισμένες από τις παραδόσεις φυσικού αερίου, έγιναν δωρεάν.

Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε λόγο για οικονομικό πόλεμο σε βάρος της Μόσχας, ο οποίος άρχισε χρόνια πριν, με στόχο να υπονομευθεί η ανάπτυξη της Ρωσίας. Υποστήριξε ότι οι κυρώσεις της Δύσης σε βάρος της Μόσχας ήταν προσχεδιασμένες και ότι η Δύση θα επιχειρήσει να βρει νέες αφορμές για περαιτέρω κυρώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Δυτικός αξιωματούχος: Η Μόσχα δεν θα αντισταθμίσει τα χαμένα έσοδά της από τις πωλήσεις υδρογονανθράκων στη Δύση

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία αλλάζει τακτική γύρω από το Κίεβο υποστηρίζει ανώτατος Ουκρανός στρατιωτικός

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αποχωρούν οι ρωσικές δυνάμεις από το Τσερνόμπιλ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 20:18