search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:52
MENU CLOSE

Στην ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου – Δεν έχει ομολογήσει, «δεμένη» η υπόθεση, λέει η ΕΛΑΣ

31.03.2022 08:34
roula pispiringou

Ενώπιον της Ανακρίτριας βρίσκεται η Ρούλα Πισπιρίγκου που από χθες είναι κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας στο Νοσοκομείο Παίδων στις 29 Ιανουαρίου.

Η μητέρα, που μέσα σε διάστημα τριών ετών έχασε και τα τρία παιδιά της, καλείται να λογοδοτήσει για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για την απολογία της από τη δικαστική λειτουργό.

Σύμφωνα με τον νόμο, αφού η γυναίκα συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της από την Ανακρίτρια κατόπιν σχετικής εισήγησης της Εισαγγελίας, έχει δικαίωμα να απολογηθεί εντός πέντε ημερών από την εκτέλεση του εντάλματος ώστε να κριθεί η περαιτέρω ποινική της μεταχείριση.

Η κατηγορουμένη που είναι αντιμέτωπη με βαρύτατο και εξαιρετικά αναλυτικό κατηγορητήριο, καλείται να δώσει τη δική της εκδοχή σε όσα της καταλογίζονται βάσει της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Όπως αναφέρουν μάλιστα δικαστικές πηγές η υπόθεση του θανάτου του παιδιού δείχνει “απολύτως δεμένη” με ισχυρά στοιχεία που συνδέουν ευθέως τη μητέρα με τον θάνατο της Τζωρτζίνας που δέχθηκε θανατηφόρα δόση ή δόσεις κεταμίνης η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο.

Όπως εκτιμάται, η Ανακρίτρια που καλείται να διενεργήσει κύρια ανάκριση για τον θάνατο της 9χρονης, πιθανότατα θα χειριστεί εφόσον υπάρχουν ποινικά ευρήματα και τις υποθέσεις για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της κατηγορουμένης, της Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 3,5 ετών στο Νοσοκομείο Ελπίδα και της μόλις 6 μηνών Ίριδας στο σπίτι της οικογένειας τον Μάρτιο του 2021.

Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ – Αμίλητη και ανέκφραστη

Στον 11ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου Αθηνών, εκεί που βρίσκονται τα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, βρέθηκε από τις 19:20 περίπου το απόγευμα της Τετάρτης (30/3) η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Αν και αρχικά εξετάστηκε το ενδεχόμενο να οδηγηθεί έστω κι αργά το βράδυ ενώπιον των ανακριτικών Αρχών στην Ευελπίδων, αυτό απορρίφθηκε προκειμένου να σχηματιστεί ένα πλήρες πλέγμα ασφαλείας. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είπε κουβέντα στους αστυνομικούς της Ασφάλειας και δεν απάντησε σε κανένα ουσιαστικό ερώτημα. Έδωσε δακτυλικά αποτυπώματα και φωτογραφήθηκε –όπως προβλέπεται μετά από κάθε σύλληψη.

Μαζί της βρίσκεται μόνιμα τουλάχιστον ένας αστυνομικός, ενώ ακόμη και στην τουαλέτα πηγαίνει με την πόρτα ανοιχτή για να αποφευχθεί τυχόν απόπειρα αυτοχειρίας.

Η 33χρονη, πάντως, δείχνει βυθισμένη στις σκέψεις της ενώ σύμφωνα με το MEGA από χθες το απόγευμα όταν μεταφέρθηκε από την Πάτρα στη ΓΑΔΑ, τη Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει επισκεφτεί ούτε ο συνήγορός της, Απόστολος Λύτρας.

Τα πρώτα λόγια στους αστυνομικούς

«Με μεγάλη μου χαρά θα έρθω μαζί σας, είναι σωστό να σας δώσω διευκρινίσεις για να λάμψει η αλήθεια» φέρεται να ήταν τα πρώτα λόγια της Ρούλας Πισπιρίγκου, όταν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στην Πάτρα και της ζήτησαν να τους συνοδεύσει στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Star, όταν η μητέρα των τριών νεκρών παιδιών, μπήκε στο αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί της ζήτησαν να κλείσει το κινητό της τηλέφωνο για να μην υπάρξει πιθανότητα να πληροφορηθεί ότι δεν είναι μια απλή μεταφορά στην Αθήνα αλλά προσαγωγή που στη συνέχεια έγινε σύλληψη.

Στο κάδρο της Αστυνομίας φαίνεται πως μπαίνουν, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, εκτός από τη Ρούλα Πισπιρίγκου, δυο ακόμα άτομα.

«Θα εξεταστεί και ο ρόλος άλλων δυο προσώπων, συγγενών της ήδη κατηγορουμένης. Εξετάζεται επιπλέον με τον ίδιο τρόπο, να έχει γίνει η ανακοπή, το άλλο καρδιακό επεισόδιο το οποίο οδήγησε στην ανήκεστο εγκεφαλική βλάβη της Τζωρτζίνας, τον Απρίλιο του 2021. Σε μια περίοδο που η σχέση του συγκεκριμένου ζευγαριού ήταν πολύ ταραγμένη. Μπήκε, χωρίς ουσιαστικό λόγο, χωρίς πρόβλημα υγείας η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο, υπέστη αιφνιδιαστική καρδιακή ανακοπή, πάλι με τις ίδιες συνθήκες. Δηλαδή είχε ζητήσει η μητέρα μονόκλινο δωμάτιο με μια επίκληση εγκυμοσύνης, είχε ψάξει να δει αν υπήρχαν κάμερες στο δωμάτιο. Είχε ειδοποιήσει αργά τους γιατρούς για να επέμβουν και να σώσουν την Τζωρτζίνα. Κατόρθωσαν να την σώσουν. Είχε υπάρξει επίκληση καρδιολογικού προβλήματος το οποίο δεν υπήρχε ποτέ. Ερευνούν και αυτό το περιστατικό και άλλα προβλήματα υγείας που είχε υποστεί η Τζωρτζίνα τον τελευταίο ένα χρόνο, να οφείλεται στις ίδιες ενέργειες, πιθανόν με την ίδια ουσία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός σήμερα: Αλλαγή σκηνικού με σποραδικές καταιγίδες και λασποβροχές (Videos)

Πάτρα: Στην ανακρίτρια σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:52