search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:53
MENU CLOSE

Υπουργείο Υγείας για 4η δόση: Ισχυρή σύσταση να την κάνουν όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών (Video)

05.04.2022 20:29
emvoliastiko_kentro_new

Σε διευκρινίσεις σχετικά με την χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού προχώρησε την Τρίτη το απόγευμα το υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, «διευκρινίζεται ότι η ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό με δεύτερη αναμνηστική (4η δόση) αφορά όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών».

Ωστόσο όπως σημειώνεται, ο εμβολιασμός με την τέταρτη δόση, είναι προαιρετικός και δεν σχετίζεται με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Νωρίτερα, κατά την ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας, η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ανακοίνωσε ότι η 4η δόση συστήνεται κυρίως σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών – ιδιαίτερα σε όσους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Όπως είπε, η δεύτερη αναμνηστική δόση (δηλαδή η τέταρτη δόση), με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας και το γεγονός ότι έχει παρέλθει αρκετός χρόνος από την πρώτη αναμνηστική δόση, (δηλαδή την τρίτη δόση), θα έχει όφελος σε αυτές τις ομάδες καθώς αναμένεται να μειώσει σοβαρά την πιθανότητα νοσηλείας τους.

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εκτίμησε ότι το πιθανό όφελος από μια τέταρτη δόση αναμένεται να είναι μεγαλύτερο σε άτομα ηλικίας 70 ετών και πάνω, καθώς και σε άτομα που διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Επιπλέον, σε άτομα 60 και πάνω, ιδιαίτερα σε αυτά που έχουν υποκείμενα νοσήματα», σημείωσε η κυρία Θεοδωρίδου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της επιτροπής, η τρίτη δόση αποδείχθηκε ασφαλής και αποτελεσματική έναντι σοβαρής νόσου από τις παραλλαγές Δέλτα και Όμικρον. Τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και υπό ανοσοκαταστολή βρίσκονται όμως σε κίνδυνο γιατί εμφανίζουν εξ αρχής χαμηλότερη ανοσοαπόκριση.

Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα

Την Πέμπτη 7 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για την 4η δόση για τους 80 και άνω και αφού έχουν περάσει 4 μήνες από την τρίτη δόση και θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα η ηλικιακή ομάδα 70-79 ετών και την μεθεπόμενη εβδομάδα για τις ηλικίες 60-69 ετών. 

Η κυρία Θεοδωρίδου ανέφερε ότι η δεύτερη αναμνηστική δόση (4η δόση) θα γίνεται με mRNA εμβόλια, δηλαδή Pfizer ή Moderna, 4 μήνες μετά από την 1η αναμνηστική δόση (3η δόση).

Διαβάστε επίσης:

Μητέρα Ρούλας Πισπιρίγκου: Η Τζωρτζίνα κακοποιήθηκε δύο φορές από κοντινό πρόσωπο της οικογένειας

Κατερινόπουλος: «Τέρας ψυχραιμίας ο Δασκαλάκης – Γιατί δεν μιλούν οι γονείς του Μάνου;»

Θανατηφόρο τροχαίο στο Κιλκίς: Τρένο παρέσυρε πεζούς – Ένας νεκρός και δύο τραυματίες


google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:51