search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:06
MENU CLOSE

Ρωσία: Ξέσπασε πόλεμος στο Κρεμλίνο – O ρόλος του Τσετσένου πολέμαρχου Καντίροφ

06.04.2022 18:56
kremlino

Ένας άλλος πόλεμος φαίνεται πως έχει ξεσπάσει στο περιβάλλον του Κρεμλίνου, όπου υπάρχει μία τάση που δεν επιθυμεί την εκτόνωση της κρίσης και ασκεί έντονη κριτική στην ηγεσία του στρατεύματος, που την θεωρεί πολύ μαλθακή.

Κύριος εκπρόσωπος αυτής της τάσης είναι ο διαβόητος Τσετσένος πολέμαρχος, Ραμζάν Καντίροφ.

Ο Τσετσένος ηγέτης δεν διστάζει  να επικρίνει ακόμα και τους πιο στενούς συνεργάτες του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, θεωρώντας ότι ο ίδιος έχει ισχυροποιηθεί με την εμπλοκή του στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο 45χρονος Τσετσένος πολέμαρχος, που θεωρείται ένας αδίστακτος άνθρωπος, λέγεται ότι τα έβαλε ακόμα και με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, στον οποίον επέρριψε ευθύνες ότι δεν αναγνωρίζει ποιοι είναι οι πραγματικοί πατριώτες.

Όπως γράφει η βρετανική Sun, ο πολέμαρχος Καντίροφ χαρακτηρίζει «ιερό πόλεμο» την επίθεση στην Ουκρανία και θεωρεί ότι μόνον οι Τσετσένοι μαχητές πολεμούν με πατριωτισμό, ενώ οι υπόλοιποι δεν δείχνουν την σκληρότητα που πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις. «Κάτι πρέπει να γίνει γι αυτό», φέρεται να έχει δηλώσει ο Καντίροφ.

Ο Ραμζάν Καντίροφ, που κυβερνά με σιδηρά πυγμή την Τσετσενία και έχει κατηγορηθεί για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, λέγεται πως έχασε το χρώμα του όταν δόθηκε η εντολή από το Κρεμλίνο για αναδίπλωση των ρωσικών δυνάμεων από το μέτωπο του Κιέβου και έστρεψε τα βέλη του κατά του επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με τους Ουκρανούς, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, λέγοντας πως κάποιος «πρέπει να κλείσει το στόμα του με ταινία».

Μίλησε πληροφοριοδότης των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών

Πληροφοριοδότης από τις τάξεις των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, FSB, που αποκαλείται από την Sun με το ψευδώνυμο «Άνεμος Αλλαγής», είπε ότι ο Τσετσένος πολέμαρχος θεωρεί πως δικαιώνεται και ισχυροποιείται με την εισβολή στην Ουκρανία.

«Φαίνεται πως έχει αποφασίσει να τα σπάσει με κάποιους στο Κρεμλίνο. Ο Καντίροφ έχει αρχίσει εκστρατεία αποδόμησης της ηγεσίας των δυνάμεων ασφαλείας», ανέφερε ο πληροφοριοδότης της FSB, τον οποίον επικαλείται η Sun.

Οι πληροφορίες που αποδίδονται στον «Άνεμο Αλλαγής» έρχονται στη δημοσιότητα από τον Ρώσο υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Βλαντίμιρ Οσέτσκιν, ο οποίος  είναι εξόριστος.

«Τώρα υπάρχει τέτοια αναταραχή, που (ο Καντίροφ) μπορεί να πετύχει τους στόχους του. Αν ο Πούτιν του αναθέσει τον έλεγχο της ασφάλειας, έστω και ένα μέρος των υπηρεσιών, αύριο θα ελέγχει όλους τους Ρώσους. Το κόμμα του πολέμου και το κόμμα της ειρήνης κινούνται ήδη προς την κατεύθυνσης της άμεσης σύγκρουσης», ανέφερε ο πληροφοριοδότης της FSB, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στο περιβάλλον του Κρεμλίνου.

Διαβάστε επίσης

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί προϊόντα της Kinder λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας

Εισαγγελία: Προκαταρκτική εξέταση για καθηγητή της Νομικής που καταγγέλλεται ότι παρενοχλούσε φοιτητές

Φωτιά στο Παπανικολάου: Σε άλλες πτέρυγες οι ασθενείς – Πλεύρης: Η πραγματογνωμοσύνη θα δείξει τα αίτια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:05