search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 15:13
MENU CLOSE

Κυβέρνηση: Σύγκρουση απόψεων για τα μέτρα ενίσχυσης – Τι υποστηρίζουν οι πολιτικοί, τι λένε οι τεχνοκράτες

06.04.2022 06:00
staikoyras-skylakakis87-new

Στο κόκκινο βρίσκεται η ένταση στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς, με αφορμή τα μέτρα για την ενίσχυση των πολιτών, συγκρούονται οι δύο απόψεις που εκπροσωπούνται  από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον αναπληρωτή του Θόδωρο Σκυλακάκη.

Τα βασικό θέμα της αντιπαράθεσης είναι το κατά πόσον υπάρχει περιθώριο για επιπλέον μέτρα στήριξης των πολιτών χωρίς να υπάρξουν ρωγμές στην οικονομία της χώρας.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας ως εκλεγμένο στέλεχος της ΝΔ που διατηρεί σε μεγάλο βαθμό την επαφή του με τον κόσμο και ακούει τα παράπονα των ψηφοφόρων του διατείνεται ότι με σωστές κινήσεις μπορεί να υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για στοχευμένες  παρεμβάσεις που θα βοηθήσουν τους πολίτες.

Αντίθετα ο Θόδωρος Σκυλακάκης εμφανίζεται – όπως έκανε άλλωστε εξ αρχής – να θέλει να φρενάρει  την λογική των παροχών και των μεγάλων προσδοκιών οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν στους πολίτες εσφαλμένες εντυπώσεις.

Την ένταση δεν μπορεί να εκτονώσει ούτε η απόφαση του πρωθυπουργού να υπάρξει συμπληρωματικός προϋπολογισμός  ύψους 2 δις ευρώ, τα οποία θα δοθούν για την στήριξη των πολιτών αφού το ερώτημα που θέτει η κάθε πλευρά είναι τι περιεχόμενο θα έχουν και που θα κατευθυνθούν τα χρήματα ,δεδομένου ότι όσο περνάει ο καιρός, η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη, ενώ διευρύνονται οι επαγγελματικοί κλάδοι που πλήττονται από την ακρίβεια.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται να αναστενάζει δημοσίως όταν μιλάει για τα προβλήματα της οικονομίας την στιγμή που ο Χρήστος Σταϊκούρας μελετά τις δημοσκοπήσεις και τα ευρήματα που έχουν να κάνουν με την οικονομία και απλώς ξεφυσά….

Οι πληροφορίες που μιλούν άλλωστε για την μείωση του ΦΠΑ σε κάποια είδη πρώτης ανάγκης (ψωμί, γάλα, αλεύρι και ηλιέλαιο) δεν πρόκειται να φέρουν καμία διάφορα στο καλάθι της νοικοκυράς αφού η μείωση θα είναι μόνο λίγα λεπτά.

Ένα τέτοιο μέτρο λένε, άλλωστε, οικονομικοί παράγοντες θα είχε αποτέλεσμα εάν ήταν οριζόντιο  σε όλα τα προϊόντα ώστε η συνολική μείωση στο ταμείο να ήταν κάποια ευρώ.

Για την ώρα πάντως η κυβέρνηση πανηγυρίζει την αποπληρωμή του ΔΝΤ ευελπιστώντας ότι μέσω αυτής της καλής είδησης θα αλλάξει η ψυχολογία των πολιτών.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ για κερδοφορία ΔΕΗ: «Η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής απεβίωσε»

«Εθνική Συμφωνία»: Η πολιτική κίνηση Μπογδάνου – Παρόντες στην εκδήλωση Τζήμερος και Κρανιδιώτης

Συνάντηση Μητσοτάκη – Λαπίντ: Συνεργασία για την αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων της Ανατολικής Μεσογείου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 15:13