search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 20:33
MENU CLOSE

Άγιος Παντελεήμονας: Συνελήφθησαν ο σύντροφος και η μητέρα των παιδιών που ζούσαν με κατσαρίδες και ποντίκια

07.04.2022 18:21
astinomia_new

.Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί του Α. Τ. Αγίου Παντελεήμονα στον σύντροφο και τη μητέρα των τριών ανήλικων παιδιών που εντοπίστηκαν να ζουν σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα σε άθλιες συνθήκες, ανάμεσα σε κατσαρίδες και ποντίκια.

Η 30χρονη μητέρα των τριών μικρών παιδιών και ο 54χρονος σύντροφός της, κατηγορούνται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και απλές σωματικές βλάβες. Ο άνδρας κατηγορείται επιπλέον για βία κατά υπαλλήλων και εξύβριση, καθώς φέρεται να επιτέθηκε κατά των αστυνομικών που πήγαν να τον συλλάβουν.

Είχαν γίνει δύο αναφορές στο «Χαμόγελο του παιδιού», σύμφωνα με τον πρόεδρο Κώστα Γιαννόπουλο. Η πρώτη καταγγελία έγινε στις 20 Φεβρουαρίου και στις 21 Φεβρουαρίου έφτασε η υπόθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα.  Χθες έκανε καταγγελία και ο 50χρονος πατέρας ο οποίος βρίσκεται εν διαστάσει με την σύζυγό του.

 «Είχαμε δεχτεί δυο τηλεφωνήματα από διαφορετικά άτομα της περιοχής που ανέφεραν τα όσα ζούσαν τα παιδιά. Εμείς φτιάξαμε μια αναφορά και την μεταβιβάσαμε τον Φεβρουάριο, η οποία περιλαμβάνει όλα όσα μας είχαν γίνει γνωστά μέχρι τότε. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν με εντολή εισαγγελέα αρχικά στο αστυνομικό τμήμα κι από εκεί στο νοσοκομείο», τόνισε ο κ Γιαννόπουλος.


Τα τρία παιδιά μεταξύ τριών και εννέα ετών βρέθηκαν να ζουν υπό συνθήκες «φρικτής παραμέλησης», όπως ανακοίνωσε στο λογαριασμό του στο Τwitter το Χαμόγελο του Παιδιού. «Ζούσαν με κατσαρίδες και ποντίκια και μάλλον έχουν πληγές από αυτά», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του Οργανισμού.

«Πρόκειται για τρία παιδιά ελληνικής καταγωγής. Η μητέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, κακοποιούσε και τον πατέρα. Έπειτα από καταγγελία, τα παιδιά μεταφέρθηκαν με εντολή της Εισαγγελίας στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα. Οι άνθρωποι του “Χαμόγελου του Παιδιού” μεταφέρουν αυτή τη στιγμή τα παιδιά σε νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους και να λάβουν τις πρώτες βοήθειες», δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του Οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος, ενώ προσέθεσε πριν από λίγο: «Τα παιδιά είναι τώρα στο νοσοκομείο Παίδων μαζί με ανθρώπους μας».

Σημειώνεται, ότι σε βάρος του 54χρονου εκκρεμούσαν τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις για ενδοοικογενειακή βία και μία απόφαση για εκμετάλλευση ανηλίκου σε επαιτεία.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε επίσης:

Πατέρας Καρολάιν για Μπάμπη Αναγνωστόπουλο: Αδιανόητο ότι θα «φάει» κάτι λιγότερο από ισόβια

Αβραμόπουλος στο Φόρουμ των Δελφών: Ο στόχος του Πούτιν είναι να «γονατίσει» τη Δύση

Kinder: Αυτά είναι τα 3 προϊόντα που ανακαλεί προληπτικά η Ferrero στην Ελλάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 20:33