search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 21:16
MENU CLOSE

Κύπρος: Αποχή ΑΚΕΛ από την ομιλία Ζελένσκι λόγω τάγματος Αζόφ

07.04.2022 19:02
zelenksi

Δεν θα παραστεί το ΑΚΕΛ στην ομιλία του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην κυπριακή Βουλή, μετά το περιστατικό στην ελληνική Βουλή, με το μήνυμα μαχητή του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ.

«Μετά την παρουσία «μαχητή» του νεοφασιστικού Τάγματος Azov κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή, το ΑΚΕΛ ΔΕΝ θα παραστεί στη σύνοδο της Βουλής για το διάγγελμα του Προέδρου της Ουκρανίας. Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί πρόκληση για κάθε δημοκράτη», αναφέρει το ΑΚΕΛ.

Μετά το σάλο και την πολιτική αναταραχή που δημιουργήθηκε από το περιστατικό στην ελληνική Βουλή, τα βλέμματα είναι στραμμένα τώρα στην Κύπρο με κύριο ερώτημα αν θα κάνει αναφορά ο Ζελένσκι στην τουρκική κατοχή της Βόρειας Κύπρου σε αντιστοιχία με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ή αν θα θελήσει να παρακάμψει αυτό το «ακανθώδες» σημείο καθώς οι σχέσεις του με τον Ερντογάν είναι ιδιαίτερα θερμές.

Διαβάστε επίσης:

Η καλύτερη αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης στη συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης

Πάιατ στο Φόρουμ των Δελφών: Διευκρινίσεις για τον East Med

Τασούλας για Αζόφ: 10 λεπτά πριν την ομιλία Ζελένσκι έμαθα πως θα μιλήσουν δύο στρατιώτες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 21:16