search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 11:17
MENU CLOSE

Ζελένσκι: Στις 12:00 η ομιλία του στην ελληνική Βουλή

07.04.2022 08:32
Volodimir Zelensky_new

Παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα και των βουλευτών ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ θα μιλήσει σήμερα στις 12:00 στη Βουλή ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελέσκι. Η ομιλία του αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Απόντες από την ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Βουλή θα είναι οι βουλευτές του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης, ενώ άγνωστο είναι τι θα κάνουν εκείνοι του ΜέΡΑ25 και οι ανεξάρτητοι.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας αναμένεται να μιλήσει για περίπου 15 με 20 λεπτά, σε ουκρανικά με ταυτόχρονη μεταγλώτισση, όπως γίνεται σε όλα τα κοινοβούλια όπου έχει μιλήσει από την ημέρα που ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας.

Τη διαδικασία θα ανοίξει ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, με μια σύντομη προσφώνηση.

Τα θεωρεία της Βουλής των Ελλήνων θα παραμείνουν κλειστά και δεν θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της ομιλίας Ζελένσκι από κοινό, εφόσον δεν έχουν διανεμηθεί προσκλήσεις.

Επίσης, την ομιλία Ζελένσκι θα παρακολουθήσουν από τη Βουλή, ως προσκεκλημένοι του Προέδρου κ. Τασούλα, οι πρεσβευτές Ουκρανίας, Κύπρου και της Γαλλίας (λόγω της γαλλικής Προεδρίας στην ΕΕ) και φυσικά θα μεταδοθεί ζωντανά τόσο από το κανάλι της Βουλής όσο και από την ΕΡΤ.

Σε 30 κοινοβούλια

Η απευθείας σύνδεση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι με την ελληνική Βουλή είναι μία από τις περίπου 30 αντίστοιχες εμφανίσεις του Ουκρανού προέδρου στη διάρκεια του τελευταίου ενάμιση μήνα.

Από την πρώτη στιγμή της εισβολής του ρωσικού στρατού στην πατρίδα του, στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ζελένσκι έχει εξαπολύσει μια πυρετώδη επικοινωνιακή εκστρατεία με μαραθώνια εικονική περιοδεία σε εθνικά κοινοβούλια κυριολεκτικά σε κάθε γωνιά της Γης.

Από την Ελβετία έως την Αυστραλία και από τη Γερμανία έως την Ιαπωνία, είναι μακρύς -και εξακολουθεί να εμπλουτίζεται- ο κατάλογος των κρατών και των διακρατικών οργάνων στα οποία ο Ζελένσκι έχει δώσει συγκινητικές ομιλίες, εκθειάζοντας το φρόνημα του ουκρανικού λαού.  

Διαβάστε επίσης

ΝΔ: Μέγιστο θεσμικό ατόπημα του ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητεί την ανεξαρτησία του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας

Τσίπρας: «Κάθετη διαφωνία με την στρατηγική Μητσοτάκη στην εξωτερική πολιτική στην ουκρανική κρίση»

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Στον Ευαγγελισμό με πνευμονική εμβολή



google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 11:04