search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 14:11
MENU CLOSE

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και σύντομα θα το καταλάβει και ο ίδιος

09.04.2022 16:15
Hliopoulos_new

«Ο κ. Μητσοτάκης μήνες πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία ήταν αυτός που είχε αρχίσει να στέλνει φουσκωμένους λογαριασμούς στους πολίτες, λόγω της πολιτικής του στην ενέργεια».

Αυτό αναφέρει σε δήλωση του ο Νάσος Ηλιόπουλος, σχολιάζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης «ζει σε έναν άλλον κόσμο» και πως «βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και σύντομα θα το καταλάβει και ο ίδιος».

Ειδικότερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ότι ο κ. Μητσοτάκης «ήταν αυτός που σύνδεσε απόλυτα την Ελλάδα με σκανδαλώδη τρόπο με το ρωσικό φυσικό αέριο. Ήταν αυτός που αποφάσισε τη βίαιη απολιγνιτοποίηση και τώρα σπεύδει να την πάρει πίσω. Είναι αυτός που ακόμα και σήμερα αρνείται να μαζέψει τα “κοράκια” της αγοράς ενέργειας που διαλύουν καθημερινά νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Ο κ. Ηλιόπουλος υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός «δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως για να εμποδίσει τη μεγαλύτερη μείωση εισοδημάτων μέσω λογαριασμών, η οποία ξεπερνάει σε βιαιότητα ακόμα και την περίοδο της οικονομικής κρίσης, τότε που ξανά το κόμμα του κυβερνούσε».

Σχολιάζει πως «αντί να κάνει αυτοκριτική, τον έχουμε ακούσει να του φταίει η αντιπολίτευση, να του φταίνε οι ίδιοι οι πολίτες και, σήμερα τον ακούσαμε να του φταίει η ΕΕ και… ο λαϊκισμός».

Κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι μιλά για λαϊκισμό «ο άνθρωπος που δεν έχει βγάλει ακόμα την περικεφαλαία των Πρεσπών και δεν τολμάει να φέρει τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία για ψήφιση στη Βουλή».

Καταληκτικά ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης ζει σε έναν άλλον κόσμο, δικό του, με συνεργάτες που του λένε πως μπορεί να συνεχίζει να κοροϊδεύει τους πάντες για τα πάντα χωρίς κόστος. Αλλά η αλήθεια είναι άλλη: Bρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και σύντομα θα το καταλάβει και ο ίδιος».

Τζανακόπουλος: Θα αναλάβουμε στα δύσκολα με πρώτιστη προτεραιότητα τα συμφέροντα των πολλών

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδείχθηκε καταστροφική σε όλα τα πεδία», υποστηρίζει ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και χαρακτηρίζει «επιτακτική την ανάγκη της πολιτικής αλλαγής και της αναδιαμόρφωσης των προτεραιοτήτων».

Τονίζει ότι «η κρίσιμη μεταβλητή για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής κυβέρνησης είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις εκλογές όποτε κι αν γίνουν», σημειώνοντας ότι «αυτό είναι το πολιτικό γεγονός που θα καθορίσει την στάση των υπόλοιπων δυνάμεων της σημερινής δημοκρατικής αντιπολίτευσης και θα θέσει αμείλικτα διλήμματα σε όλους».

«Ναι, τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα, υπάρχουν όμως και πρωτοφανείς δυνατότητες», προσθέτει. Επισημαίνει ότι «στην Ευρώπη υπάρχουν παραδείγματα που μπορούμε να αξιοποιήσουμε αλλά και νέες συνθήκες με την αναστολή του Συμφώνου Σταθερότητας που μπορούν να λειτουργήσουν προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας αν υπάρχει πολιτική βούληση».

Υπογραμμίζει πως «θα αναλάβουμε λοιπόν στα δύσκολα αλλά με πρώτιστη προτεραιότητα τα συμφέροντα των πολλών». Αυτό σημαίνει, όπως υπογραμμίζει, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, ρύθμιση της αγοράς εργασίας, συγκεκριμένα μέτρα για την ακρίβεια, εξάντληση των δυνατοτήτων για την επαναφορά της ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο, αυτόνομος ενεργειακός σχεδιασμός, ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, αναδρομική φορολόγηση των υπερκερδών των παρόχων ενέργειας και διανομή τους στους καταναλωτές. Επίσης, «κατάργηση των νόμων Χατζηδάκη, Κεραμέως, Χρυσοχοΐδη, στροφή στην πολυδιάστατη και ενεργητική εξωτερική πολιτική».

Τονίζει πως όλα αυτά «συνθέτουν ένα πρόγραμμα άμεσης εφαρμογής που μπορεί να αλλάξει την εικόνα διάλυσης και να ενισχύσει την κοινωνική πλειοψηφία». Ο κ. Τζανακόπουλος σχολιάζει δε ότι «το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο έχει εξαντλήσει τα καύσιμα του και την προπαγανδιστική του αποτελεσματικότητα».

Μιλώντας για το επικείμενο συνέδριο του κόμματος στις 14-17 Απριλίου, ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει πως «γίνεται σε μια ιστορική στιγμή τεράστιων ανακατατάξεων, σε μια συγκυρία όπου αναδιαμορφώνονται οι παγκόσμιες πολιτικές, γεωπολιτικές και οικονομικές συντεταγμένες».

Επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι το συνέδριο θα εστιάσει στις «απαραίτητες αλλαγές ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να εξελιχθεί σε ένα πραγματικά μαζικό, αριστερό κόμμα που θα αντιστοιχεί στις νέες μορφές άυλης παραγωγής και θα ανταποκρίνεται στην επιθυμία δημοκρατίας που τις συνοδεύει, ώστε να μπορέσουμε να υπερβούμε την κρίση αντιπροσώπευσης αλλά και την σύμφυτη κρίση του κομματικού φαινομένου».

Διαβάστε επίσης:

Όλαφ Σολτς: Εγκλήματα πολέμου οι θάνατοι αμάχων στην ουκρανική πόλη Μπούτσα

Νέα Υόρκη: Μια 16χρονη σκοτώθηκε και δύο μαθητές τραυματίστηκαν από πυρά ενόπλου

Μεγάλη Βρετανία: Άγριο ξύλο ανάμεσα σε δυο γυναίκες για ένα ταξί (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 14:05