search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 11:33
MENU CLOSE

Ύμνος σε μια κιθάρα που μιλάει…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2224
0704/2022
09.04.2022 06:00
kithara_new

Έναν καινούργιο ψηφιακό δίσκο – CD στην… καθομιλουμένη – το «Lishort», που περιλαμβάνει εννέα έργα του διακεκριμένου σολίστ κιθάρας Μιχάλη Σουρβίνου, σε δική του εκτέλεση, είχαμε τη χαρά να παρουσιάσουμε πριν από λίγες μέρες.

Η παρουσίαση έγινε στην αίθουσα Music Artis του Ωδείου Ζωγράφου – Γ. Πολιτόπουλος και μαζί μου μίλησαν ο Βαγγέλης Πετσάλης, συνθέτης, και ο Δημήτρη Κοτρωνάκης, σολίστ κιθάρας – μουσικολόγος, ενώ ήταν συγκινητική η παρέμβαση του δασκάλου που καθόρισε την πορεία του Κων. Κοτσιώλη.

Ο Μιχάλης γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε κιθάρα με τον Μ. Βαϊνδηρλή και στη συνέχεια παρακολούθησε τα τμήματα κλασικής κιθάρας, ανώτερων θεωρητικών, σαξοφώνου, πιάνου και ηλεκτρονικής μουσικής του Southeastern College. Πήρε πτυχίο και δίπλωμα στην Κλασική Κιθάρα από το ΝΩΘ με καθηγητή τον Κ. Κοτσιώλη, πτυχίο Αρμονίας από το Ωδείο Athenaeum με καθηγητή τον Χ. Ξανθουδάκη και πτυχίο Αντίστιξης από το Ωδείο Ζωγράφου. Παρακολούθησε με επιτυχία το Μεταπτυχιακό Τμήμα Κλασικής Κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά.

Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση των Θ. Αντωνίου, Λ. Καρυτινού και Β. Φιδετζή, Α.Μπαλτά, με την Ορχήστρα των Χρωμάτων υπό τη διεύθυνση του Μ. Λογιάδη, με την Ορχήστρα Εγχόρδων του Δήμου Αθηναίων, με την Ορχήστρα του Ιονίου Πανεπιστημίου κ.ά. Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ και έχει διδάξει σε σεμινάρια και masterclasses κι έχει συμπράξει επίσης ως σολίστ στην ερμηνεία του έργου «Andaluz» του J. Rodrigo με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του L. Brouwer, στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Σήμερα διδάσκει κλασική κιθάρα, μαντολίνο και μουσική δωματίου στο Ελληνικό Ωδείο, στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας (έφορος τμήματος κιθάρας), στο Σύγχρονο Ωδείο Αθηνών, στο Ωδείο Ζωγράφου – Γ. Πολιτόπουλος (έφορος τμήματος κιθάρας) και στο Δημοτικό Ωδείο Ζωγράφου. Μαθητές του έχουν βραβευτεί σε πολυάριθμους διαγωνισμούς κιθάρας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ακούστε το και θα με καταλάβετε.

«Lishort» / Phasma Music / Naxos direct

Διαβάστε επίσης:

Οι ΑΟΡΑΤΟΙ / INVISIBLE στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ. 09 & 10 Απριλίου στις 17:00

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Η Ιζαμπέλ Ιπέρ επιστρέφει με «Υποσχέσεις» – Θρίλερ, κομεντί και 3 ελληνικά ντοκιμαντέρ

Ένα «Πείραμα» δοκιμασία για την ψυχή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 11:32