search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:32
MENU CLOSE

Εκλογές στη Γαλλία: Ψηφίστε γιατί… χανόμαστε – Ανησυχία Μακρόν για αποχή και έκκληση για προσέλευση στις κάλπες

10.04.2022 17:12
Makron98-new

Με μια λιττή αλλά ξεκάθαρη δημοσίευση στο προσωπικό του Twitter, ο Εμάνουελ Μακρόν κάλεσε τους Γάλλους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να λάβουν μέρος στις εκλογές για την ανάδειξη του επόμενου Γάλλου προέδρου.

«Ψηφίστε», έγραψε ο Μακρόν στο Twitter και το μήνυμα αυτό έρχεται σε μια συνθήκη που η Μαρίν Λεπέν τον έχει πλησιάσει πολύ στα ποσοστά, εξέλιξη που προκύπτει από τα μεγάλα ποσοστά αποχής.

Ο Γάλλος πρόεδρος είδε την ακροδεξιά υποψήφια να ανεβαίνει στα ποσοστά εξαιτίας της διαχείρισης της ουκρανικής κρίσης αλλά και της μεγάλης δυσαρέσκειας όσον αφορά την διαχείριση της πανδημίας.

Οι εξαγγελίες της Λεπέν πως θα προβεί σε απαλλαγή φόρων για τους κάτω των 30 σε αντιδιαστολή με την αύξηση του ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησης που βρίσκεται στην ατζέντα Μακρόν ήταν ακόμη ένας συνδυασμός που οδήγησε στο ψαλίδισμα της ψαλίδας από πλευράς Λεπέν.

Η κρισιμότητα της μεταξύ τους αναμέτρησης έγκειται κατά βάση στον δεύτερο γύρο, εκεί που όπως όλα δείχνουν πως θα κριθούν και τα πάντα. Άλλωστε, ανατρέχοντας κανείς στη γαλλική ιστορία, η τελευταία φορά που Γάλλος υποψήφιος πρόεδρος εξελέγη από τον πρώτο γύρο ήταν το 1967 όταν και πρόεδρος της Γαλλίας αναδείχθηκε ο Σαρλ Ντε Γκολ.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Καταστράφηκε ολοσχερώς» το αεροδρόμιο του Ντνίπρο μετά από νέο ρωσικό βομβαρδισμό

Τήνος: Σκότωσε τον διευθυντή της Σχολής Αγιογραφίας για μια κεραία τηλεόρασης κι ένα πηγάδι (Photos & Video)

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Το “μένουμε Ευρώπη” πολύ γρήγορα έγινε “μένουμε απατεώνες”»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:31