search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 22:54
MENU CLOSE

Γαλλικές εκλογές: Μακρόν ή Λεπέν; – Κορυφώνεται το θρίλερ – Τι δείχνει το πρώτο exit poll

10.04.2022 19:18
macron

Μάχη στήθος με στήθος δείχνουν το πρώτο exit poll που δημοσιεύει η γαλλόφωνη βελγική εφημερίδα La Libre για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.

Σύμφωνα με βελγική εφημερίδα (σσ. στη Γαλλία απαγορεύεται η δημοσίευση εκτιμήσεων ψήφου πριν κλείσουν οι κάλπες) ο Εμμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λεπέν συγκεντρώνουν περίπου τα ίδια ποσοστά, ήτοι κοντά στο 24%.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι πρόκειται απλώς για εκτιμήσεις σε έναν μικρό αριθμό ερωτηθέντων, ο υποψήφιος της Αριστεράς Ζαν Λικ – Μελανσόν συγκεντρώνει το 19% των ψήφων.

Ρυθμιστής η αποχή – Θα κυμανθεί μεταξύ 24% και 26%

Μεταξύ 24% και 26% προβλέπεται ότι θα είναι η αποχή στις σημερινές προεδρικές εκλογές στην Γαλλία, σύμφωνα με εκτιμήσεις που δημοσιοποίησαν γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Το ποσοστό της αποχής εμφανίζεται να είναι μεγαλύτερο σε σχέση με τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2017 που ήταν στο 22,2%.

Ωστόσο μάλλον θα είναι μικρότερο από το μέγιστο ποσοστό αποχής που έχει σημειωθεί σε πρώτο γύρο γαλλικών προεδρικών εκλογών, δηλαδή από το 28,4% του 2002.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Μία Παλαιστίνια σκοτώθηκε από πυρά των ισραηλινών στρατιωτών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Καταστράφηκε ολοσχερώς» το αεροδρόμιο του Ντνίπρο μετά από νέο ρωσικό βομβαρδισμό

Πάπας Φραγκίσκος: Έκκληση για «εκεχειρία του Πάσχα» στην Ουκρανία, έκανε σήμερα Κυριακή των Βαΐων για τους Καθολικούς (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 22:50