search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 17:20
MENU CLOSE

Γαλλικές Προεδρικές εκλογές: Οι πρώτες δηλώσεις Μακρόν μετά την επικράτηση στον 1ο γύρο (Video)

10.04.2022 23:16
Makron_new

Τις πρώτες του δηλώσεις μετά την επικράτηση στον πρώτο γύρο των Προεδρικών εκλογών της Γαλλίας πραγματοποιεί ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού ΒFM, συγκεντρώνει το 28,5% των ψήφων έναντι 24,2% της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.

Έτσι λοιπόν, οι δυο τους θα αναμετρηθούν στον 2ο γύρο των εκλογών στις 24 Απριλίου.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Μακρόν αφού ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν, αλλά και το επιτελείο του που στάθηκε στο πλευρά του καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους λέγοντας ότι «η εμπιστοσύνη που μου δείξατε με τιμά, με υποχρεώνει και με δεσμεύει».

Παράλληλα, έδωσε σύνθημα νίκης εν όψει του 2ου γύρου λέγοντας πως «θα δουλέψουμε για ένα μεγάλο όραμα για τη χώρα μας».

«Μπορείτε όλοι σας να θεωρήσετε ότι μαζί θα φέρουμε αυτό το όραμα ευρωπαϊκής ανεξαρτησίας και οράματος. Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που αυτά τα τελευταία χρόνια έδωσαν τόσα πολλά, παντού, σε όλη τη Γαλλία. Ξέρω πολύ καλά τι σας οφείλω. Ένα μεγάλο ευχαριστώ», συνέχισε ο Μακρόν, καλώντας «όλους αυτούς που δούλεψαν μαζί μου, να υπερβούν τις διαφορές με τους αντιπάλους μας για να δουλέψουμε όλοι μαζί για το μέλλον της Γαλλίας».

«Όταν η ακροδεξιά, σε όλες τις μορφές της, λαμβάνει τόσο υψηλά ποσοστά στη χώρα, δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ότι τα πράγματα πάνε καλά», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο Εμανουέλ Μακρόν αποχωρώντας από το εκλογικό του κέντρο αργά το βράδυ της Κυριακής στο Παρίσι.

«Ξέρω ότι εκπροσωπώ τους συμπατριώτες μου που θέλουν να αντιταχθούν στην ακροδεξιά», είπε ο Μακρόν καλώντας τους Γάλλους που δεν τον ψήφισαν να το πράξουν στον δεύτερο γύρο.

Τέλος, ο Μακρόν ευχαρίστησε τους υπόλοιπους υποψηφίους των Προεδρικών εκλογών, πλην της Μαρίν Λεπέν.

Διαβάστε επίσης:

Τήνος: Σκότωσε τον διευθυντή της Σχολής Αγιογραφίας για μια κεραία τηλεόρασης κι ένα πηγάδι (Photos & Video)

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Το “μένουμε Ευρώπη” πολύ γρήγορα έγινε “μένουμε απατεώνες”»

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Καταστράφηκε ολοσχερώς» το αεροδρόμιο του Ντνίπρο μετά από νέο ρωσικό βομβαρδισμό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 17:14