search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 11:11
MENU CLOSE

Ουκρανία: Βρέθηκαν 100 πτώματα στη περιφέρεια Σούμι

14.04.2022 07:08
ukraine 18 new

Η φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία δεν έχει τέλος. Πάνω από εκατό πτώματα έχουν βρεθεί στην ουκρανική περιφέρεια Σούμι (βορειοανατολικά) μετά την απόσυρση των ένοπλων δυνάμεων της Ρωσίας, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

«Δυστυχώς ο αριθμός αυτός αυξάνεται καθημερινά, βρίσκουμε πτώματα με τα χέρια δεμένα, με σημάδια από βασανιστήρια, με τραύματα από σφαίρες στα κεφάλια – αυτά είναι φρικιαστικά πράγματα», δήλωσε σε δημοσιογράφους χθες ο Ντμίτρο Σιβίτσκι, ο περιφερειάρχης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αρκετοί πολίτες αγνοούνται ή είναι αιχμάλωτοι των ρώσων στρατιωτών. Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί τραυματίες σε νοσοκομεία, κατά τον κ. Σιβίτσκι.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ακόμη πως η πρώτη προτεραιότητα των αρχών είναι να αποκατασταθεί η λειτουργία των δικτύων διανομής φυσικού αερίου, ηλεκτρισμού και νερού. Πάντα σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι πρώτες εκτιμήσεις είναι πως οι υλικές ζημιές στην περιοχή έχουν αξία περίπου 327 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 300 εκατ. ευρώ).

Διαβάστε επίσης

Μπάιντεν – Ζελένσκι: Συνομιλία για επιπλέον βοήθεια προς το Κίεβο και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Οργή στη Γερμανία για την ταπεινωτική στάση της Ουκρανίας απέναντι στον Στάινμαϊερ

Σανγκάη: Συνεχίζεται το σκληρό lockdown – «Δεν μπορούμε να βγούμε ούτε στον κήπο» λέει Ελληνίδα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 11:10