search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 09:25
MENU CLOSE

Μπάιντεν: Οπλισμός και πυρομαχικά αξίας 800 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία

13.04.2022 21:05
BIDEN-2434-NEW

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν συζήτησαν για επιπλέον αμυντική και οικονομική βοήθεια προς το Κίεβο, καθώς και για τις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας και τα υπό διερεύνηση «εγκλήματα πολέμου» της Ρωσίας, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

«Συνεχίστηκε ο διάλογος με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Αποτιμήσαμε τα ρωσικά εγκλήματα πολέμου. Συζητήσαμε για πρόσθετο πακέτο αμυντικής και πιθανής μακροοικονομικής βοήθειας. Συμφωνήσαμε να ενισχύσουμε τις κυρώσεις», έγραψε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε στον Ουκρανό ομόλογό του την Τετάρτη ότι οι ΗΠΑ στέλνουν επιπλέον όπλα, πυρομαχικά και άλλη βοήθεια για την ασφάλεια αξίας 800 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποίησε τα όπλα που παρέχουμε με καταστροφικά αποτελέσματα. Καθώς η Ρωσία προετοιμάζεται να εντείνει την επίθεσή της στην περιοχή του Ντονμπάς, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να παρέχουν στην Ουκρανία τις δυνατότητες να αμυνθεί», ανέφερε ο Μπάιντεν σε δήλωση.


Το πακέτο θα περιλαμβάνει τόσο νέους τύπους όπλων όσο και είδη εξοπλισμού που οι ΗΠΑ παρέχουν στην Ουκρανία εδώ και εβδομάδες.

Ο νέος εξοπλισμός περιλαμβάνει «συστήματα πυροβολικού, βλήματα πυροβολικού και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού», ανέφερε η δήλωση του Μπάιντεν.

«Έχω εγκρίνει επίσης τη μεταφορά επιπλέον ελικοπτέρων», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Με την αποστολή των 800 εκατομμυρίων δολαρίων η συνολική βοήθεια των ΗΠΑ ανέρχεται σε περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Η σταθερή προμήθεια όπλων που παρείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι και οι εταίροι τους στην Ουκρανία ήταν κρίσιμη για τη διατήρηση του αγώνα της ενάντια στη ρωσική εισβολή. Βοήθησε να διασφαλιστεί ότι ο Πούτιν απέτυχε στους αρχικούς του πολέμους να κατακτήσει και να ελέγξει την Ουκρανία. Δεν μπορούμε ξεκουραστείτε τώρα», αναφέρει ο Μπάιντεν σε δήλωσή του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι διαβεβαίωσε τον Ζελένσκι ότι «ο αμερικανικός λαός θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στον γενναίο ουκρανικό λαό στον αγώνα του για ελευθερία».

Διαβάστε επίσης:

Οργή στη Γερμανία για την ταπεινωτική στάση της Ουκρανίας απέναντι στον Στάινμαϊερ

Σανγκάη: Συνεχίζεται το σκληρό lockdown – «Δεν μπορούμε να βγούμε ούτε στον κήπο» λέει Ελληνίδα (Video)

Αμπράμοβιτς: «Παγώνουν» περιουσιακά στοιχεία, αξίας 7 δισ. ευρώ στο πλαίσιο των κυρώσεων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 09:24