search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:43
MENU CLOSE

Σύγκρουση κυβέρνησης – επιτροπής ειδικών για την πλήρη άρση των μέτρων – Όλο το παρασκήνιο

14.04.2022 06:00
monastriraki_kosmos

Η απόφαση της κυβέρνησης να άρει άμεσα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό έφερε σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων και το υπουργείο Υγείας, ενώ πυροδότησε ακόμα περισσότερο και τον προβληματισμό που υπάρχει γι’αυτό το θέμα στην ΚΟ της ΝΔ.

Οι πληροφορίες λένε ότι πολλοί επιστήμονες εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για την κυβερνητική απόφαση να αρθούν όλα τα μέτρα αμέσως μετά την Πρωτομαγιά ενώ την 1η Ιουνίου καταργείται και το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

«Τις συνέπειες θα τις βρούμε μπροστά μας τον επόμενο μήνα» ανέφεραν μεταξύ άλλων οι επιστήμονες οι οποίοι επέμειναν ότι τα μέτρα που ισχύουν σήμερα θα έπρεπε να διατηρηθούν για ένα μικρό διάστημα μετά το Πάσχα και την Πρωτομαγιά αφού όπως φαίνεται η μαζική έξοδος των πολιτών θα φέρει έξαρση της πανδημίας.

Υποστήριξαν μάλιστα, ότι από την στιγμή που ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοινώνει την πλήρη άρση των μέτρων κανείς δεν πρόκειται να προσέξει τις ημέρες του Πάσχα και το τετραήμερο της Πρωτομαγιάς.

Το γεγονός ακόμα ότι οι μαθητές θα επιστρέψουν μετά τις πασχαλινές διακοπές χωρίς rapid test θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Η απόφαση προφανώς είναι πολιτική και έχει σχέση με τον τουρισμό στον οποίο έχει επενδύσει τα πάντα η κυβέρνηση προκειμένου να ξεπεράσει την εκτόξευση του πληθωρισμού, το κύμα ακρίβειας αλλά και τα σοβαρά προβλήματα με τις τιμές στην ενέργεια.

Η όλη κατάσταση ωστόσο, έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τα στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ τα οποία αντιλαμβάνονται μεν την βιασύνη της κυβέρνησης, φοβούνται ωστόσο ότι οι τόσο γρήγορες αποφάσεις μπορούν να φέρουν πολλά και σοβαρά προβλήματα στην ήδη ταλαιπωρημένη κοινωνία.

Όπως λένε μάλιστα, αν μαζί με την ακρίβεια έρθει και ένα ακόμα κύμα κορωνοϊού τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα και περίπλοκα.

«Πώς είναι δυνατόν όταν καθημερινά έχουμε από 50 έως 80 νεκρούς  να τα αφήσεις όλα ελεύθερα την πιο ακατάλληλη στιγμή», αναρωτιούνται στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Το γεγονός ακόμα ότι καταργείται ο στοιχειώδης έλεγχος του ενός self test στους μαθητές, έχει εξοργίσει την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και πολλούς γονείς.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: Eπικοινωνιακό το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για το πρόβλημα στέγασης

Ονομαστική ψηφοφορία σε άρθρα του νομοσχεδίου «Δουλειές Ξανά» ζητά η ΝΔ

Σκανδαλίδης για Μητσοτάκη: Κατεβήκαμε στην αίθουσα μόλις ανέβηκε στο βήμα ο πρωθυπουργός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:40