search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:56
MENU CLOSE

Μανώλης Σφακιανάκης για θάνατο τριών παιδιών στην Πάτρα: «Εσκεμμένα μπήκε το tablet στον τάφο της Τζωρτζίνας» (Video)

16.04.2022 12:04
patra

Για τα ευρήματα στο tablet της 9χρονης Τζωρτζίνας μίλησε ο πρόεδρος του CSI Institute, Μανώλης Σφακιανάκης στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι».

«Εάν δεν μιλήσουν τα ψηφιακά πειστήρια, όλα είναι στον αέρα. Τα δικαστήρια δεν δικάζουν με ενδείξεις, αλλά με αποδείξεις. Έτσι, ήγγυκεν η ώρα για να ξετυλιχθεί το κουβάρι. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της αστυνομίας, στο κομμάτι των αποδείξεων στα ευρήματα του τάμπλετ», ανέφερε αρχικά ο Μανώλης Σφακιανάκης.

«Ο δεκάλογος του τάμπλετ που περιμένουμε να δούμε, αφορά στην εύρεση των αναζητήσεων των ουσιών που έχουν βρεθεί, τις παραγγελίες, τις διαδρομές, τις επικοινωνίες, τα πρόσωπα, τα ηλεκτρονικά ίχνη, τις συναντήσεις προσώπων, τις ταυτοποιήσεις προσώπων μέσω κεραιών κινητής, την ανάκτηση διαγεγραμμένων και τέλος τις επαφές. Αυτά είναι τα στοιχεία είναι στο μικροσκόπιο των Αρχών», πρόσθεσε ο κ. Σφακιανάκης.

«Ο χρόνος που χρειάζεται είναι το πολύ 10-15 μέρες. Οι ερευνητές θα έχουν κάνει φύλο και φτερό το τάμπλετ. Μετά θα έχουμε στο πρώτο 10ήμερο του Μαΐου την πρώτη εγκληματολογική έκθεση. Το τάμπλετ το είχε κλείσει επιμελώς στο φέρετρο της μικρής. Είναι το στοιχείο που θα δώσει τις περισσότερες πληροφορίες», τόνισε.

»Στις ηλεκτρονικές συσκευές υπάρχουν οι ρυθμίσεις που δίνουν φωνητικές εντολές και αυτό θα δώσει τις απαντήσεις. Εάν δεν είχε κλείσει τις ρυθμίσεις τότε το τάμπλετ «ακούει». Εσκεμμένως έβαλε το τάμπλετ στον τάφο της Τζωρτζίνας η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η Google έχει φτιάξει το προφίλ όλων των χρηστών της στον κόσμο», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Το φονικό του 1965 που σημάδεψε τη Ρούλα Πισπιρίγκου (Video)

Ηρακλειά: Σορός παιδιού εντοπίστηκε στον κόλπο της Αλιμιάς

Θανατηφόρο τροχαίο στο Ωραιόκαστρο: Μία 21χρονη νεκρή και τρεις νεαροί τραυματίες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15