search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 14:04
MENU CLOSE

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στο τάμπλετ της Τζωρτζίνας βρέθηκαν ειδοποιήσεις της Google για φαρμακευτικές ουσίες (Video)

15.04.2022 20:12
pispirigou

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη προέκυψε σήμερα από το τάμπλετ της Τζωρτζίνας το οποίο είχε τοποθετήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου στον τάφο του μικρού κοριτσιού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι αρχές έχουν στα χέρια τους σημαντικά στοιχεία από το τάμπλετ στο οποίο βρέθηκαν ειδοποιήσεις της Google για φαρμακευτικές ουσίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, εντοπίστηκαν ειδοποιήσεις της πλατφόρμας με ομοειδή προϊόντα της κεταμίνης.

Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς είναι επιβαρυντική για την κατηγορούμενη μητέρα, καθώς οι αναζητήσεις φαίνεται να έγιναν πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αφού το τάμπλετ ετάφη μαζί με την Τζωρτζίνα.

Την ίδια στιγμή, όπως αποκαλύπτει σήμερα το MEGA η κεταμίνη είχε χορηγηθεί αρκετή ώρα πριν η Τζωρτζίνα φύγει από τη ζωή, αφού η ουσία είχε προλάβει να μεταβολιστεί από τον οργανισμό της. Αυτό αποδεικνύεται από την εξέταση ούρων, στην οποία βρέθηκε η ουσία nor – κεταμίνη.

Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες των νοσηλευτριών

«Είμαι νοσηλεύτρια στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου, γύρω στις 14:30, μας κάλεσαν από την Α’ Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου για μία ανακοπή. Άμεσα ετοιμαστήκαμε, πήραμε τα βαλιτσάκια που χρησιμοποιούμε σε αυτές τις περιπτώσεις με υλικά και φάρμακα και κατεβήκαμε στην κλινική» καταθέτει η πρώτη νοσηλεύτρια.

Η Α’ νοσηλεύτρια μαζί με δύο γιατρούς κατεβαίνουν ταχύτατα στον κάτω όροφο εκεί όπου θα βρουν την μικρή Τζωρτζίνα ήδη χωρίς σφυγμό και με διαστολή της κόρης του ματιού.

«Όταν μπήκαμε στο θάλαμο το παιδί ήταν απνοϊκό, άσφυγμο και σε μυδρίαση. Οι γιατροί του ορόφου είχαν ήδη αρχίσει ΚΑΡΠΑ και αερισμό με AMBU. Όταν, όμως, φτάσαμε αναλάβαμε εμείς, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο εντατικολόγος -επικεφαλής της ομάδας- με την δεύτερη γιατρό άρχισαν αερισμό με AMBU και συμπιέσεις κι εγώ με τις οδηγίες του εντατικολόγου χορήγησα αδρεναλίνη στο παιδί» περιγράφει.

Η νοσηλεύτρια όπως υποστήριξε στην κατάθεση της χορήγησε στην 9χρονη ροκουρόνιο ως αναισθητικό για την διασωλήνωση της.

«Χορήγησα ροκουρόνιο ως μυοχάλαση, πριν από τη διασωλήνωση. Τη διασωλήνωση την έκανε η δεύτερη γιατρός. Δεν χορήγησα κανένα άλλο φάρμακο, εκτός από ροκουρόνιο και αδρεναλίνη» συμπληρώνει η νοσηλεύτρια.

Η μαρτυρία της δεύτερης νοσηλεύτριας

Έχουν περάσει ήδη 30 λεπτά με τους γιατρούς και νοσηλευτές να παραμένουν πάνω από την Τζωρτζίνα. Δεν σταματούν στιγμή πασχίζοντας να επαναφέρουν τον σφυγμό του κοριτσιού.

«Έπιανα βάρδια στις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 11 το βράδυ. Έφτασα στη μονάδα γύρω στις 3 παρά τέταρτο και με το που έφτασα με ενημέρωσαν ότι είχε ανακοπή στην Α’ Παιδιατρική Κλινική. Άμεσα κατέβηκα για να αλλάξω τη συνάδελφο. Όταν μπήκα μέσα στον θάλαμο το κορίτσι ήταν ήδη διασωληνωμένο και είχε αρχίσει ήδη η διαδικασία της ΚΑΡΠΑ» κατέθεσε η 2η νοσηλεύτρια.

«Κατόπιν εντολής του εντατικολόγου, χορήγησα αδρεναλίνη στο παιδί. Αυτό το έκανα κάθε 5 λεπτά, πάντα κατόπιν εντολών. Την αδρεναλίνη τη χορήγησα ενδοφλεβίως, μέσω φλεβοκαθετήρα που είχε στο δεξί της χέρι. Εκτός από αδρεναλίνη αέρισα το παιδί με AMBU κι έβγαλα το καρδιογράφημα» αναφέρει.

Η προσπάθεια ανάνηψης διήρκησε 60 λεπτά ωστόσο, η μικρή Τζωρτζίνα είχε «φύγει».

«Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, μας είπε ο εντατικολόγος ότι η προσπάθεια θα διαρκέσει 60 λεπτά. Τα 60 λεπτά είναι πολύς χρόνος, αλλά ο γιατρός είχε ενημερωθεί από τη μητέρα του παιδιού ότι σε προηγούμενη ανακοπή που είχε, επανήλθε μετά από 55 λεπτά. Το παιδί όμως εκείνο το μεσημέρι δεν ανένηψε ποτέ» συμπληρώνει η νοσηλεύτρια.

Διαβάστε επίσης:

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα – ΕΡΤ: Μάρτυρες που κατέθεσαν για την υπόθεση της Τζωρτζίνας έχουν δεχθεί απειλές

Φωτιά στο Μάτι: Αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για 5 πρώην στελέχη της Πυροσβεστικής

Έξοδος Πάσχα – Κίνηση: Μεγάλο μποτιλιάρισμα σε Αττική Οδό και Κατεχάκη (Live χάρτης)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:55