search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 10:47
MENU CLOSE

Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέο ιατροδικαστικό εύρημα στα ούρα της Τζωρτζίνας καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της– Συγκλονίζουν οι καταθέσεις νοσηλευτών

15.04.2022 18:10
tzortzina09-new

Διαψεύδουν τα ευρήματα της επιστήμης τους ισχυρισμούς της προφυλακισμένης για την δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας Ρούλας Πισπιρίγκου ότι η κεταμίνη που εντοπίστηκε στον οργανισμό της κόρης της χορηγήθηκε από γιατρούς.

Μετά την διάψευση του Ωνασείου, ότι ουδέποτε χορηγήθηκε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, ένα νέο ιατροδικαστικό εύρημα, η ανίχνευση της ουσίας nor- κεταμίνης στα ούρα του παιδιού καταδεικνύει, σύμφωνα με τους ειδικούς, ότι η ουσία χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα πολύ νωρίτερα από ό,τι υποστηρίζει η 33χρονη μητέρα και κατάφερε μέχρι και να μεταβολιστεί πριν πάρει τη ζωή της 9χρονης.

Η αποκάλυψη έγινε στην εκπομπή Live News του Mega. Μιλώντας στην εκπομπή ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης εξήγησε πως αυτό σημαίνει πως όποια ουσία μπαίνει στον οργανισμό, ακολουθεί έπειτα ο δρόμος του μεταβολισμού, που αποτελεί και μία φυσική διαδικασία.

Η κεταμίνη μπαίνοντας στον οργανισμό μέσω της κυκλοφορίας του αίματος θα μεταβολιστεί στο ήπαρ, και μετατρέπεται σε nor-κεταμίνη. «Όλα αυτά σημαίνουν ένα πράγμα, ότι υπάρχει λειτουργία του οργανισμού, για να έχουμε μεταβολισμό και μάλιστα έχει συνεχίσει τη διαδρομή του ο συγκεκριμένος μεταβολίτης και έχει πάει στα ούρα. Αυτό αποδεικνύει ότι υπήρξε ένα καλό χρονικό διάστημα, απολύτως συμβατή με αυτή των 20-30′ που έχει η δράση της κεταμίνης και μέσα σε αυτό το διάστημα κατάφερε προκαλέσει το θάνατο αλλά και να μεταβολιστεί ένα μέρος της» επισήμανε ο κ. Κούτσης.

Πάντως, και ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης, αποκλείει το σενάριο χορήγησης κεταμίνης στο Ωνάσειο. «Δεν πιστεύω ότι μετά από 7 μήνες μπορεί να ανιχνευτεί η κεταμίνη στα ούρα και δη στην ποσότητα που ανιχνεύτηκε. Το δείγμα που έγινε η ανάλυση ήταν στο αίμα και προκύπτει ότι η χορήγηση ήταν οξεία, δηλαδή δόθηκε το χρονικό διάστημα πριν πεθάνει το παιδί». Ο ίδιος εξήγησε ότι η κεταμίνη είναι ένα αναισθητικό φάρμακο που δε δίνεται στην ανάνηψη και ως εκ τούτου δε βρισκόταν καν στο χώρο την ώρα που προσπαθούσαν να επαναφέρουν την Τζωρτζίνα στη ζωή.

Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες των νοσηλευτριών

«Είμαι νοσηλεύτρια στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου, γύρω στις 14:30, μας κάλεσαν από την Α’ Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου για μία ανακοπή. Άμεσα ετοιμαστήκαμε, πήραμε τα βαλιτσάκια που χρησιμοποιούμε σε αυτές τις περιπτώσεις με υλικά και φάρμακα και κατεβήκαμε στην κλινική» καταθέτει η πρώτη νοσηλεύτρια.

Η Α’ νοσηλεύτρια μαζί με δύο γιατρούς κατεβαίνουν ταχύτατα στον κάτω όροφο εκεί όπου θα βρουν την μικρή Τζωρτζίνα ήδη χωρίς σφυγμό και με διαστολή της κόρης του ματιού.

«Όταν μπήκαμε στο θάλαμο το παιδί ήταν απνοϊκό, άσφυγμο και σε μυδρίαση. Οι γιατροί του ορόφου είχαν ήδη αρχίσει ΚΑΡΠΑ και αερισμό με AMBU. Όταν, όμως, φτάσαμε αναλάβαμε εμείς, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο εντατικολόγος -επικεφαλής της ομάδας- με την δεύτερη γιατρό άρχισαν αερισμό με AMBU και συμπιέσεις κι εγώ με τις οδηγίες του εντατικολόγου χορήγησα αδρεναλίνη στο παιδί» περιγράφει.

Η νοσηλεύτρια όπως υποστήριξε στην κατάθεση της χορήγησε στην 9χρονη ροκουρόνιο ως αναισθητικό για την διασωλήνωση της.

«Χορήγησα ροκουρόνιο ως μυοχάλαση, πριν από τη διασωλήνωση. Τη διασωλήνωση την έκανε η δεύτερη γιατρός. Δεν χορήγησα κανένα άλλο φάρμακο, εκτός από ροκουρόνιο και αδρεναλίνη» συμπληρώνει η νοσηλεύτρια.

Η μαρτυρία της δεύτερης νοσηλεύτριας

Έχουν περάσει ήδη 30 λεπτά με τους γιατρούς και νοσηλευτές να παραμένουν πάνω από την Τζωρτζίνα. Δεν σταματούν στιγμή πασχίζοντας να επαναφέρουν τον σφυγμό του κοριτσιού.

«Έπιανα βάρδια στις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 11 το βράδυ. Έφτασα στη μονάδα γύρω στις 3 παρά τέταρτο και με το που έφτασα με ενημέρωσαν ότι είχε ανακοπή στην Α’ Παιδιατρική Κλινική. Άμεσα κατέβηκα για να αλλάξω τη συνάδελφο. Όταν μπήκα μέσα στον θάλαμο το κορίτσι ήταν ήδη διασωληνωμένο και είχε αρχίσει ήδη η διαδικασία της ΚΑΡΠΑ» κατέθεσε η 2η νοσηλεύτρια.

«Κατόπιν εντολής του εντατικολόγου, χορήγησα αδρεναλίνη στο παιδί. Αυτό το έκανα κάθε 5 λεπτά, πάντα κατόπιν εντολών. Την αδρεναλίνη τη χορήγησα ενδοφλεβίως, μέσω φλεβοκαθετήρα που είχε στο δεξί της χέρι. Εκτός από αδρεναλίνη αέρισα το παιδί με AMBU κι έβγαλα το καρδιογράφημα» αναφέρει.

Η προσπάθεια ανάνηψης διήρκησε 60 λεπτά ωστόσο, η μικρή Τζωρτζίνα είχε «φύγει».

«Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, μας είπε ο εντατικολόγος ότι η προσπάθεια θα διαρκέσει 60 λεπτά. Τα 60 λεπτά είναι πολύς χρόνος, αλλά ο γιατρός είχε ενημερωθεί από τη μητέρα του παιδιού ότι σε προηγούμενη ανακοπή που είχε, επανήλθε μετά από 55 λεπτά. Το παιδί όμως εκείνο το μεσημέρι δεν ανένηψε ποτέ» συμπληρώνει η νοσηλεύτρια.

Διαβάστε επίσης:

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα – ΕΡΤ: Μάρτυρες που κατέθεσαν για την υπόθεση της Τζωρτζίνας έχουν δεχθεί απειλές

Φωτιά στο Μάτι: Αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για 5 πρώην στελέχη της Πυροσβεστικής

Έξοδος Πάσχα – Κίνηση: Μεγάλο μποτιλιάρισμα σε Αττική Οδό και Κατεχάκη (Live χάρτης)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 10:47