search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:55
MENU CLOSE

Β. Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν χάρισε πολυτελές διαμέρισμα στην «εθνική» παρουσιάστρια της χώρας (Photo | Video)

16.04.2022 12:21
North Korea_new

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολούθησε μια τεράστια παρέλαση πολιτών με την ευκαιρία της 110ης επετείου από τη γέννηση του Κιμ Ιλ Σουνγκ, του παππού του και ιδρυτή της χώρας, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν σήμερα από τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Νοτιοκορεάτες και αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούσαν ότι μια πυρηνική δοκιμή μπορεί να πραγματοποιούνταν στο πλαίσιο αυτών των εορτασμών. Ανέμεναν επίσης μια στρατιωτική παρέλαση.

Η χθεσινή τελετή σηματοδοτήθηκε από μια παρέλαση πολιτών και πυροτεχνήματα.

Η 15η Απριλίου, η οποία αποκαλείται η «Ημέρα του ήλιου», αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ημερομηνίες στο ημερολόγιο της Πιονγκγιάνγκ επειδή ο Κιμ Ιλ Σουνγκ, παππούς του Κιμ Γιονγκ Ουν, γεννήθηκε την ημερομηνία αυτή.

Φωτογραφίες του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων KCNA εικονίζουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν να χαιρετά από έναν εξώστη στην πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ, στην Πιονγκγιάνγκ, χιλιάδες ανθρώπους ποιυ φορούσαν ρούχα σε ζωηρά χρώματα.

«Φάλαγγες εργατών, χορευτών χωρικών και άλλων ανθρώπων παρήλασαν στην πλατεία» κρατώντας πανώ στα οποία αναγράφονταν σοσιαλιστικά συνθήματα, μετέδωσε το KCNA.

Ο ηγέτης μετέβη επίσης στο Παλάτι του Ήλιου Κουμσουσάν στην Πιονγκγιάνγκ, στο οποίο αναπαύεται η ταριχευμένη σορός του πατέρα του, καθώς και αυτή του Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Τις ημέρες που προηγήθηκαν αυτής της επετείου, κρατικά μέσα ενημέρωσης κάλυψαν ευρέως τα εγκαίνια νέων συγκροτημάτων κατοικιών και πρόβαλαν εικόνες στις οποίες άνθρωποι με κινητά τηλέφωνα φωτογράφιζαν στεφάνια από άνθη.

Σύμφωνα με τον Λιφ-Έρικ Ίζλεϊ, επίκουρο καθηγητή Διεθνών Σπουδών στο πανεπιστήμιο Ewha Womans της Σεούλ, ο στόχος ήταν «να προβληθεί μια οικονομία που είναι όχι μόνο ανθεκτική, αλλά σε πλήρη ανάπτυξη».

Η χώρα μαστίζεται ωστόσο από μια σοβαρή οικονομική κρίση, που επιδεινώνεται από τις διεθνείς κυρώσεις και το αυστηρό κλείσιμο των συνόρων για προστασία από την Covid-19.

«Το καθεστώς των Κιμ έχει ανάγκη από πηγές εθνικής υπερηφάνειας και νομιμότητας διαφορετικές από τις στρατιωτικές παρελάσεις», δήλωσε ο Ίζλεϊ.

Οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται τρεις εβδομάδες μετά τη μεγαλύτερη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου στην ιστορία της χώρας. Η απουσία στυρατιωτικής δραστηριότητας κατά την ημέρα της επετείου «δεν σημαίνει πως η Βόρεια Κορέα σταμάτησε να ενισχύει το στρατιωτικό μηχανισμό της», πρόσθεσε ο Ίζλεϊ.

Η «εθνική» παρουσιάστρια

Ένα πολυτελές διαμέρισμα προσφέρθηκε εκ μέρους του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν σε παρουσιάστρια των τηλεοπτικών ειδήσεων, η οποία είναι παρούσα εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα στις τηλεοπτικές οθόνες της Βόρειας Κορέας, αναφέρουν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Στη διάρκεια των 50 τελευταίων ετών, η Ρι Τσουν Χι έχει ανακοινώσει τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα της ιστορίας της Βόρειας Κορέας, από το θάνατο του «ιδρυτή πατέρα του έθνους» Κιμ Ιλ Σουνγκ το 1994, μέχρι την πρώτη δοκιμή πυρηνικού όπλου το 2006.

Εικόνες στα κρατικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν την 70χρονη Ρι μαζί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην όχθη του ποταμού στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, η παρουσιάστρια ευχαρίστησε τον ηγέτη λέγοντας ότι το σπίτι της μοιάζει με «μέγαρο» και πως η οικογένειά της «έμεινε ξύπνια όλη τη νύκτα κλαίγοντας από βαθιά ευγνωμοσύνη». Ο Κιμ Γιονγκ Ουν της είπε ότι είναι ένας από τους «θησαυρούς» της χώρας, καθώς εργάσθηκε ως παρουσιάστρια «από την παιδική ηλικία της».

Αμερικανοί και νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει πως η Βόρεια Κορέα μπορεί να προετοιμάζεται για μια νέα πυρηνική δοκιμή στο πλαίσιο της σημερινής επετείου. Η Πιονγκγιάνγκ σηματοδοτεί παραδοσιακά τις επετείους σημαντικών προσωπικοτήτων της χώρας με στρατιωτικές παρελάσεις, δοκιμές σημαντικών όπλων ή εκτοξεύσεις δορυφόρων.

Φέτος η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε μια σειρά δοκιμών πυραύλων, οι οποίες κορυφώθηκαν τον περασμένο μήνα με την εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου που μπορεί να μεταφέρει μια πυρηνική κεφαλή στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε επίσης:

Ηπατίτιδα: Αυξάνονται οι «μυστηριώδεις» σοβαρές περιπτώσεις κρουσμάτων σε μικρά παιδιά – Αναζητείται η αιτία

Πάσχα: Συνεχίζονται οι έλεγχοι από τα ειδικά κλιμάκια – Τι πρέπει να προσέξουνε οι καταναλωτές

Ουκρανία: Μάχες γύρω από τις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργίας και στην περιοχή του λιμανιού της Μαριούπολης (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:51