Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ο Πρόεδρος του Περού, Πέδρο Καστίγιο δήλωσε χθες Σάββατο ότι η κυβέρνησή του εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής χημικού ευνουχισμού σε βιαστές ανηλίκων, μεταξύ άλλων δραστικών μέτρων για την καταπολέμηση τέτοιων εγκλημάτων.
«Αρκετά με τόση βία, τα σεξουαλικά εγκλήματα κατά παιδιών δεν θα γίνουν ανεκτά από αυτήν την κυβέρνηση, ούτε θα μείνουν ατιμώρητα» είπε ο Καστίγιο, ο οποίος δήλωσε «εξοργισμένος» μετά τον βιασμό ενός κοριτσιού μόλις 3 ετών, ο οποίος έχει συγκλονίσει τη χώρα.
Το μέτρο που προτείνει ο Πρόεδρος Καστίγιο πρέπει να εγκριθεί από το περουβιανό κοινοβούλιο.
Ο Καστίγιο ανέφερε πως ο χημικός ευνουχισμός βιαστών ανηλίκων εφαρμόζεται ήδη σε χώρες όπως η Ρωσία, η Πολωνία, η Νότια Κορέα, η Ινδονησία και η Μολδαβία. Ο χημικός ευνουχισμός γίνεται με τη χορήγηση φαρμάκων που αναστέλλουν τη σεξουαλική επιθυμία.
Σύμφωνα με το περουβιανό υπουργείο Δικαιωμάτων των Γυναικών, περισσότεροι από 21.000 ανήλικοι έχουν πέσει θύματα βιασμού τα τελευταία 4 χρόνια. Μόνο το 2021 καταγράφηκαν 6.929 περιπτώσεις.
Στο Περού οι βιαστές ανηλίκων βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινές ισόβιας κάθειρξης.
Διαβάστε επίσης:
Αδειάζει το καλάθι της νοικοκυράς
Διεθνής οικονομία: Πώς και γιατί οδηγούμαστε στο χειρότερο σενάριο της παγκόσμιας ύφεσης
Τα μηνύματα των ΗΠΑ στην Ελλάδα για την ενέργεια στην Ανατολική Μεσόγειο
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.