search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:27
MENU CLOSE

Άννα Πήλιου: Συγγνώμη για τις αναφορές στη Φώφη Γεννηματά ζητά η τρανς ακτιβίστρια (Photo)

19.04.2022 10:36
anna_piliou_new

«Ειλικρινή συγνώμη» για τις αναφορές που έκανε κατά την ομιλία της στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ για την Φώφη Γεννηματά ζήτησε η τρανς ακτιβίστρια Άννα Πήλιου.

Παράλληλα εκφράζει την λύπη της για το γεγονός ότι, όπως σημειώνει, στοχοποιήθηκε από το τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα η Άννα Πήλιου, μέσω ανάρτησής της στο faceboook, αφού αναφέρεται στη Φώφη Γεννηματά λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν γνώριζε προσωπικά τον λόγο ή τους λόγους απουσίας της από την ψηφοφορία του Συμφώνου Συμβίωσης προσθέτει πως «δεν υπήρχε περίπτωση να μιλήσω άσχημα για την κ. Γεννηματά την οποία σέβομαι απόλυτα, για το έργο της, για την πορεία της και για τα θέματα υγείας της. Ήταν μία γυναίκα σύμβολο στον αγώνα της για την υγεία της. Αυτό το σέβομαι απόλυτα όπως και την ίδια. Ξεκάθαρα και χωρίς υπονοούμενα». 

«Αυτό που ήθελα να θίξω είναι η πολιτική του ΚΙΝΑΛ ως προς τα θέματα των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ. Όλοι ξέρουμε ποια είναι η θέση του πολιτικού χώρου. Αν έστω και λίγο όποια, όποιο, όποιος θίχτηκε, τους ξεκαθαρίζω ότι δεν υπήρχε κακή πρόθεση εκ του πονηρού και ζητώ ειλικρινή συγγνώμη», καταλήγει η Άννα Πήλιου.

Μάλιστα συνοδεύει την ανάρτησή της με μία ασπρόμαυρη φωτογραφία στην οποία βρίσκεται η ίδια με την Φώφη Γεννηματά.

Λίγο αργότερα με μία νέα μακροσκελή ανάρτηση απευθυνόμενη στο τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Πάνο Λάμπρου εκφράζει τη λύπη της για την «άδικη» και «απαράδεκτη» όπως λέει «στοχοποίηση» της.

Σε άλλο σημείο σημειώνει ότι «τρέξατε να με κρεμάσετε στα μανταλάκια» και καταλήγει λέγοντας ότι «δεν θα ανεχτούμε καμία μορφής στοχοποίηση. Σεβασμός στις τρανς γυναίκες».

Νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας το τμήμα ΛΟΑΤΚΙ + του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με σκοπό να καταδικάσει τις αναφορές της τρανς ακτιβίστριας Άννας Πήλιου κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.  

Διαβάστε επίσης:

Ενέργεια: Η κυβέρνηση αναζητά πόρους για το εθνικό σχέδιο και ελπίζει στην ευρωπαϊκή παρέμβαση

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για Μητσοτάκη: Θα είχε ενδιαφέρον να περπατήσει στον δρόμο χωρίς δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ

Πολάκης σε Ανδρουλάκη: Ξέρεις γιατί δεν με αποκηρύσσει ο Αλέξης;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:13