search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:24
MENU CLOSE

Ιερώνυμος: Διέταξε έρευνα για τον ιερέα που έδιωξε τρανς γυναίκα από συσσίτιο

19.04.2022 13:50
ierwnymos_194

Εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών να διερευνήσουν άμεσα την καταγγελία για χυδαία επίθεση ιερέα σε τρανς γυναίκα, στην Καλλιθέα, έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η γυναίκα λόγω ανέχειας, αναγκάστηκε να απευθυνθεί στην ενορία της περιοχής, ώστε να καταφέρει να επιβιώσει.

Όταν έγινε γνωστή η ταυτότητα φύλου της, ο ιερέας του ναού αρνήθηκε να την ξαναδεχθεί στο συσσίτιο, βρίζοντάς τη με χυδαίο τρόπο.

Στο μεταξύ, η υπόθεση έχει πάρει και τον δρόμο της δικαιοσύνης ύστερα από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ιερέα ο φορέας Red Umbrella Athens, στον οποίο απευθύνθηκε η γυναίκα.

Παράλληλα με αφορμή το περιστατικό της τρανσφοβικής επίθεσης ο Αρχιεπίσκοπος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κάθε άνθρωπος είναι πρόσωπο και ως πρόσωπο αποτελεί εικόνα του Θεού. Η Εκκλησία μας όχι μόνο αυτές τις άγιες ημέρες, αλλά κάθε ημέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, κάθε στιγμή, αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, κάθε αδελφό μας που δοκιμάζεται, ανεξαρτήτως οιασδήποτε διάκρισης είτε αυτήν αφορά στο φύλο του είτε στη φυλή του είτε στο χρώμα του είτε στο θρήσκευμά του είτε στις πεποιθήσεις του. Χωρίς να τον επικρίνει και χωρίς να τον στιγματίζει. Κάθε κληρικός της Εκκλησίας μας οφείλει να είναι διάκονος του Θεού και όλων των ανθρώπων».

Διαβάστε επίσης:

Πάσχα 2022: Tips για οικονομικό πασχαλινό τραπέζι – Συμβουλές από σεφ

Άλογο έκανε… βόλτα στην ΕΟ Θεσσαλονίκης – Μουδανιών (videos)

Παρελθόν η τηλεργασία στο Δημόσιο – Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:23