search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:10
MENU CLOSE

Εισηγήσεις για ανασχηματισμό δέχεται ο πρωθυπουργός – Τι τον προβληματίζει

20.04.2022 06:00
mitsotakis_new

Η πίεση που δέχεται η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της ακρίβειας και των υψηλών τιμών στην ενέργεια και η οποία αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις φέρνουν όπως φαίνεται και τα σενάρια περί ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

Με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι θα εξαντλήσει την τετραετία και ότι οι κάλπες θα στηθούν την άνοιξη του 2023 οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται ότι αναζητούν τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση θα κάνει restart και θα ξαναεμφανιστεί με άλλο πρόσωπο στους πολίτες.

Οι πληροφορίες λένε λοιπόν ότι οι στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη εισηγούνται κάπου πριν ή μετά το συνέδριο που θα γίνει στις 6-8 Μαΐου ο πρωθυπουργός να κάνει σαρωτικό ανασχηματισμό ανακατεύοντας την τράπουλα στα πρόσωπα και τα χαρτοφυλάκια.

Όσοι έχουν αυτή την άποψη λένε ότι με αυτό τον τρόπο θα δοθεί μια εικόνα ανανέωσης στο κυβερνητικό σχήμα ενώ παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορέσει να διορθώσει την κατάσταση σε κάποια χαρτοφυλάκια τα οποία εδώ και καιρό εμφανίζονται να είναι προβληματικά.

Το ζήτημα είναι τι είδους ανασχηματισμός θα είναι αυτός αφού σε όλες τις μετρήσεις η ΝΔ εμφανίζεται να χάνει και προς τα κεντροδεξιά και προς την ακροδεξιά. Εάν επιλέξει δηλαδή να βάλει μέσα στην κυβέρνηση πρόσωπα με φιλελεύθερο προφίλ εκεί θα δυσαρεστηθούν οι πιο συντηρητικοί ψηφοφόροι της ΝΔ οι οποίοι ήδη δυσανασχετούν με κάποιες επιλογές και θέσεις της ΝΔ. Εάν πάλι επιλέξει να δώσει χαρτοφυλάκια σε στελέχη που ανήκουν στην σκληρή πατριωτική δεξιά θα συμβεί το αντίθετο.

Φυσικά το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτής της ιστορίας έχει να κάνει με τον «πάγκο» που διαθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο οποίος στην πραγματικότητα είναι ιδιαίτερα περιορισμένος. Όσοι κατά την άποψη του πρωθυπουργού μπορούσαν να φανούν χρήσιμοι τα τρία αυτά χρόνια έχουν αξιοποιηθεί σε διάφορα αξιώματα.

Εκτός όλων των άλλων εάν κάνει κάποιες επιλογές προσώπων οι οποίες δεν φέρουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα τότε το πρόβλημα που θα έχει δημιουργηθεί θα είναι ακόμα πιο σοβαρό από το υπάρχον.

Φυσικά υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι του υπενθυμίζουν ότι στο παρελθόν και ο Αντώνης Σαμαράς επιχείρησε να διασώσει την κατάσταση κάνοντας ανασχηματισμό αλλά λίγο αργότερα έχασε τις εκλογές.

Διαβάστε επίσης:

Στο Open και την «Ώρα Ελλάδος» την Μεγ. Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας

Πλακιωτάκης: Διαπραγματεύσεις με ανοιχτό το λιμάνι του Πειραιά

«Πυρά» Φίλη για την απομάκρυνση Ξυδάκη από τον Κόκκινο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:10