search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:49
MENU CLOSE

Αξιολάτρευτες μαρέγκες κοτοπουλάκια

21.04.2022 06:00
easter-meringue-chicken_new

Οι μαρέγκες ή αλλιώς μπεζέδες είναι ένα ελαφρύ και αέρινο επιδόρπιο, τραγανό στο δάγκωμα και μαστιχωτή υφή στο εσωτερικό του. Αυτά τα αξιολάτρευτα κοτοπουλάκια θα φέρουν χαμόγελα στο πασχαλινό σας τραπέζι και θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους με την εντυπωσιακή τους όψη.

Υλικά για τη συνταγή

2 ασπράδια αυγών

¼ κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο

½ φλιτζανι ζάχαρη ψιλή (περάστε την κρυσταλλική ζάχαρη λίγο από το μούλτι)

Χρώματα ζαχαροπλαστικής κίτρινο, πορτοκαλί και μαύρο (ή εναλλακτικά πορτοκαλί σπρίνγκλς για τα ράμφη και μαύρο αυγόγλασο ή μαρκαδόρο για τα ματάκια).

Εκτέλεση

Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο στους 110ο C και στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Βάλτε τα ασπράδια και το κρεμόριο στο καθαρό μπολ του μίξερ και χτυπήστε τα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μίγμα να αφρίσει σαν σαπουνάδα. Ξεκινήστε να προσθέτετε τη ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, αργά – αργά, περιμένοντας να ενσωματωθεί καλά η κάθε κουταλιά. Αυτό μπορεί να διαρκέσει 10 με 15 λεπτά. Η ζάχαρη θα πρέπει να λιώσει καλά και η μαρέγκα να είναι πηκτή, γυαλιστερή και να σχηματίζει άκαμπτες κορυφές. Δοκιμάστε την υφή που θα πρέπει να είναι λεία και όχι κοκκώδης, τρίβοντας λίγο από το μίγμα στα ακροδάκτυλά σας. Μόλις είναι έτοιμο, βάλτε λίγο από το μίγμα σε ένα μικρό μπολ και χρωματίστε το με λίγες σταγόνες από το πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής. Με αυτό θα σχηματίσετε τα ράμφη των μικρών κοτόπουλων. Κρατήστε μια μεγαλύτερη ποσότητα που θα χρωματίσετε με λίγες σταγόνες κίτρινο χρώμα για τον κορμό, το κεφάλι και τα φτερά και μια κουταλιά με μαύρο για τα ματάκια τους. Βάλτε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής τα μίγματα και σχηματίστε τα κοτοπουλάκια απευθείας πάνω στο αντικολλητικό χαρτί. Για το σώμα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πιο χοντρό ακροφύσιο, περίπου 1 εκατοστού και να σχηματίσετε 2 στρογγυλές στρώσεις, τη μία μικρότερη για το κεφάλι. Με ένα μικρότερο πλακέ ακροφύσιο σχηματίστε τα φτερά. Τέλος για τα ράμφη ή τα μάτια, απλά κόψτε την άκρη ενός κορνέ μιας χρήσης με το ψαλίδι, αφήνοντας ένα πολύ μικρό άνοιγμα για να σας βοηθήσει με τις λεπτομέρειες. Ψήστε τις μαρέγκες για 55-65 λεπτά μέχρι να σφίξουν αλλά να μην ροδίσουν. Μόλις είναι έτοιμες, σβήστε το φούρνο και αφήστε τις μέσα με μισόκλειστη πόρτα, να μείνουν μέχρι να κρυώσουν. Διακοσμήστε με τις μαρέγκες κοτοπουλάκια τις τούρτες και τα γλυκά σας ή σερβίρετέ τες σκέτες στο πασχαλινό τραπέζι.

Διαβάστε επίσης:

5 τρόποι για πασχαλινά αυγά – έργα τέχνης, με φυσικά υλικά

Ζυμαρένιοι κορυδαλλοί, της Σλάβικης παράδοσης

Κουλουράκια πασχαλινά με αρωματική μαστίχα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06