search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:14
MENU CLOSE

Κουλουράκια πασχαλινά με αρωματική μαστίχα

18.04.2022 07:00
Koulourakia-Vassallo-2

Πανεύκολα αρωματικά κουλουράκια με μαστίχα Χίου και ξύσμα πορτοκαλιού. Τραγανά και πεντανόστιμα είναι διαφορετικά από τα συνηθισμένα, όμως ξεχωριστά και ότι πρέπει για να μοσχοβολήσει το σπίτι σας με πασχαλινές ευωδιές των παιδικών μας χρόνων.

Υλικά για τη Συνταγή

600 γραμμάρια αλεύρι ζαχαροπλαστικής (μαλακό)
200 γραμμάρια βούτυρο
200 γραμμάρια ζάχαρη
20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
Ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι
50 γραμμάρια αυγά
125ml γάλα πλήρες
Κρόκος με λίγο νερό για το άλειμμα

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ, χτυπήστε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το μπέικιν, τη μαστίχα, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίξτε λίγα – λίγα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα και κάντε το ίδιο και με το γάλα. Τέλος βάλτε το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά έτσι ώστε να μην κορδάρει η ζύμη και γίνει σαν τσουρέκι. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και πλάστε κουλουράκια στο επιθυμητό σχήμα και σχέδιο. Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε τον κρόκο με το νερό ελαφρά και αλείψτε με ένα πινέλο τα κουλούρια για να πάρουν ωραίο χρώμα στο ψήσιμο. Πασπαλίστε με σουσάμι, χρωματιστά σπρίνγκλς, οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε ή αφήστε τα σκέτα. Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 210ο  C για 12-14 λεπτά περίπου.

Διαβάστε επίσης:

Λαζαράκια, τα παραδοσιακά γλυκά ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου

Ταχινοσαλάτα Μέσης Ανατολής, αλάδωτη

Κροατικό πασχαλινό τσουρέκι με εσπεριδοειδή και σταφίδες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:14