search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 02:03
MENU CLOSE

Η Ελλάδα αφήνει «ελεύθερο» το ρωσικό δεξαμενόπλοιο που είχε δεσμεύσει στην Κάρυστο

21.04.2022 15:36
dexamenoploio-78-new

Αποδεσμεύτηκε το δεξαμενόπλοιο ρωσικών συμφερόντων, το οποίο είχε μπλοκαριστεί από τις Λιμενικές Αρχές στην Κάρυστο, στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Μετά από νέα διάταξη που εξέδωσε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, για το πλοίο, που φέρει το όνομα Pegas, εμφάνιστηκαν έγγραφα από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό, από τα οποία προκύπτει ότι είχε γίνει μεταβίβαση της ιδιοκτησίας του σε ρωσική εταιρεία που δεν υπόκειται σε κυρώσεις, πριν ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες είχε εκδόσει απόφαση για δέσμευση του πλοίου με 19 ρωσικά μέλη πληρώματος στις 15 Απριλίου, στο πλαίσιο εφαρμογής των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ σε πλοία ρωσικών συμφερόντων.

Το δεξαμενόπλοιο λόγω μηχανικής βλάβης συνοδευόταν από ρυμουλκό με προορισμό την Πελοπόννησο, όπου θα γινόταν η μεταφόρτωση του πετρελαίου σε άλλο δεξαμενόπλοιο, όμως στο Κάβο Ντόρο, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών αγκυροβόλησε στη θαλάσσια περιοχή της Καρύστου.

Διαβάστε επίσης:

Ο ΕΟΦ ανακαλεί πασίγνωστο ρινικό σπρέι

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50