search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 11:24
MENU CLOSE

Ιαπωνία: Ναυάγησε τουριστικό πλοίο – 17 αγνοούμενοι

24.04.2022 11:59
japan

Στιγμές αγωνίας στην βόρεια Ιαπωνία όπου ένα τουριστικό πλοίο ναυάγησε με αποτέλεσμα να αγνοούνται 17 άνθρωποι και άλλοι εννιά να έχουν σωθεί, χωρίς ωστόσο η κατάσταση της υγείας τους να είναι σαφής.

Οι πρώτοι τέσσερις εντοπίστηκαν λίγο μετά τις 05:00 ώρα Ιαπωνίας και 23:00 ώρα Ελλάδας και διακομίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους σε νοσοκομείο όπως έγινε γνωστό από εκπρόσωπος του ιαπωνικού λιμενικού σώματος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Άλλοι πέντε άνθρωποι εντοπίστηκαν αργότερα το πρωί, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του ιαπωνικού λιμενικού, που δεν αναφέρει ποια είναι η κατάστασή τους.

Παρά το ότι η πρόβλεψη για τις μετεωρολογικές συνθήκες ήταν κακή, το πλοίο Kazu I απέπλευσε χθες το πρωί για περιήγηση κατά μήκος τμήματος της χερσονήσου Σιρετόκο, προστατευόμενη φυσική περιοχή στο βορειοανατολικό τμήμα της βόρειας νήσου Χοκάιντο.

Το πλήρωμα έστειλε σήμα κινδύνου στις 13:13 τοπική ώρα (07:13 ώρα Ελλάδας), ειδοποιώντας πως το πλοίο έβαζε νερά και είχε αρχίσει να βυθίζεται, είχε πάρει κλίση 30 μοιρών.

Το λιμενικό δεν έφθασε στην περιοχή παρά έπειτα από τρεις ώρες εντατικών ερευνών, οι οποίες συνεχίζονται έκτοτε. Συμμετέχουν η αστυνομία, ο στρατός και αλιείς της περιοχής. Έχουν αναπτυχθεί αεροπορικά μέσα.

Το Kazu I μετέφερε 24 επιβάτες, ανάμεσά τους δύο παιδιά, και είχε διμελές πλήρωμα. Όλοι φορούσαν σωσίβια, όμως τα νερά στην περιοχή είναι εξαιρετικά κρύα, με τη θερμοκρασία τους να κυμαίνεται μεταξύ των 2 και των 3° Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οκτώ νεκροί από βομβαρδισμούς στο Λουχάνσκ, ένας στο Ντνιπροπετρόφσκ

OHE: Στην Άγκυρα τη Δευτέρα ο Αντόνιο Γκουτέρες

«Μπλόκο» της Τουρκίας στα ρωσικά αεροσκάφη – Έκλεισε τον εναέριο χώρο της με κατεύθυνση τη Συρία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 11:23