search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:50
MENU CLOSE

«Βουτιά» 5% στις αγορές της Κίνας υπό τον φόβο ενός ακόμη αυστηρού lockdown

25.04.2022 11:36
markets-asia

Ισχυρές απώλειες σημείωσαν οι αγορές της Κίνας, καθώς οι φόβοι για ένα ακόμη αυστηρό lockdown έχει επανέλθει, λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού και στο Πεκίνο.

Ο δείκτης Shenzhen υποχώρησε περίπου 5% ενώ το Shanghai Composite έχασε 4,26%.

Η Κίνα προσπαθεί να περιορίσει το χειρότερο ξέσπασμα του ιού παρά τα σκληρά lockdown στη μεγαλύτερη πόλη της, τη Σαγκάη. Το Σαββατοκύριακο, η πρωτεύουσα Πεκίνο, προειδοποίησε ότι ο ιός εξαπλώνεται συνεχώς για περίπου μια εβδομάδα.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 3,34% ενώ ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε πτώση 3,89%. Οι μετοχές της κινεζικής εταιρείας βίντεο Bilibili υποχώρησαν 4,3% στο Χονγκ Κονγκ και οι μετοχές της Alibaba που είναι επίσης εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ έχασαν 4,44%.

Ο δείκτης Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε 1,9%, και ο Topix σημείωσε απώλειες 1,5%. Οι μετοχές της Nissan υποχώρησαν 5,05% μετά από δημοσίευμα του Bloomberg ότι η Renault ενδέχεται να πουλήσει μέρος του μεριδίου της στην ιαπωνική εταιρεία προκειμένου να επικεντρωθεί περισσότερο στα ηλεκτρικά οχήματα.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi υποχώρησε 1,67% και ο Kosdaq έχασε 2,52%. Οι μετοχές της Hyundai Motor σημείωσαν άνοδο 1,39% αφού η εταιρεία ανέφερε άνοδο 16,8% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2021.

Διαβάστε επίσης:

Η προδοσία του Ιούδα: Πόσα ευρώ είναι σήμερα τα 30 αργύρια

Γεωργιάδης: Η επενδυτική βαθμίδα θα σημάνει το τέλος του μνημονίου

Standard and Poor’s: Έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία – Αναβάθμιση από ΒΒ σε BB+

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33