search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 11:12
MENU CLOSE

Τσακαλώτος κατά Ανδρουλάκη: «Δεν κατάλαβε τι συνέβη στη Γαλλία» – Σκληρή απάντηση από το ΚΙΝΑΛ

26.04.2022 16:59
Tsakalotos_new

Επίθεση στον αρχηγό του ΚΙΝΑΛΛ Νίκο Ανδρουλάκη έκανε μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.  

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών σχολιάζοντας την ανάρτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για την νίκη του Μακρόν στις Γαλλικές Εκλογές έγραψε: «Αν ο κ. Ανδρουλάκης πιστεύει ότι η κεντρική συμβολή του Μακρόν στη γαλλική πολιτική είναι ότι προωθεί προοδευτικές κοινωνικές πολιτικές, προφανώς δεν έχει καταλάβει πολλά από όσα συμβαίνουν στη Γαλλία».   

«Η Λεπέν είναι η λαϊκιστική απάντηση στην έλλειψη τέτοιων πολιτικών και σε έναν ηγέτη με άψογα νεοφιλελεύθερα διαπιστευτήρια. Άλλο η ανακούφιση για την ήττα της Λεπέν, κι άλλο το να μην βλέπουμε την πραγματικότητα όπως είναι. Να μην βλέπουμε ποιες πολιτικές της έστρωσαν τον δρόμο», πρόσθεσε στην ανάρτησή του ο κ. Τσακαλώτος.  

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ειρωνεύεται και το «Σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα» του Νίκου Ανδρουλάκη. «Ελπίζω ειλικρινά να μην είναι αυτό το σοσιαλδημοκρατικό όραμά του για το μέλλον. Αλλιώς ζήτω πού καήκαμε», έγραψε.  

Απάντηση από το ΚΙΝΑΛ 

«Ο κ. Τσακαλώτος μπέρδεψε τις κοινές πολιτικές της ΕΕ στις οποίες κάνει ρητή αναφορά ο Νίκος Ανδρουλάκης στην δήλωση του για την επανεκλογή του Εμανουέλ Μακρόν, με τις κοινωνικές πολιτικές του Γάλλου Προέδρου. Αλλά προφανώς κάτι έπρεπε να πει…», σχολίασε το γραφείο τύπου του κόμματος.  

«Επισημαίνουμε στον κ. Τσακαλώτο ότι η Μαρίν Λεπέν δεν είναι  η λαϊκιστική απάντηση, όπως την αναφέρει στην ανάρτηση του, αλλά το σύμβολο της μισαλλοδοξίας και της ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς. Έξαλλου, έχουν παράδοση να ξεπλένουν την ακροδεξιά, όπως έκαναν επί σχεδόν πέντε χρόνια, ο κ. Τσίπρας και η παρέα του με τον ακροδεξιό συνεταίρο τους στην διακυβέρνηση, Πάνο Καμμένο. Η σύγχυση είναι προφανώς  προϊόν της συνήθειας τους να αναφέρουν ως συντρόφους τους τα πρώην στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που διακοσμούν το δήθεν προοδευτικό τους μέτωπο», πρόσθεσαν.. 

«Εμείς πορευόμαστε με γνώμονα την πρόοδο, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών. Έχουμε καθαρές θέσεις: Δεν είμαστε και με την επιστήμη και απέναντι της. Δεν είμαστε και με το διεθνές δίκαιο αλλά και με τον εισβολέα, όπως ακούσαμε στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής.

Διαβάστε επίσης:

Ακρίβεια: Για «εθνικό σχέδιο» πιο αποφασιστικής στήριξης κάνει λόγο η κυβέρνηση

Γαλλικές εκλογές: Τα συγχαρητήρια και οι αντιδράσεις του ελληνικού πολιτικού κόσμου για τη νίκη Μακρόν

Κικίλιας: Περισσότεροι Γάλλοι φέτος στην Ελλάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 11:08