search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:17
MENU CLOSE

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα ενεργειακά: Δεν αναμένεται να προκύψει διαταραχή στην προμήθεια της χώρας

27.04.2022 17:30
gaz-325-new

Στην εκτίμηση ότι η χώρα είναι ενεργειακά ασφαλής κατέληξε η ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, μετά τη διακοπή τροφοδοσίας με φυσικό αέριο της Πολωνίας και της Βουλγαρίας από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστό μετά το τέλος της σύσκεψης στην οποία συμμετείχε το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο ΥΠΕΝ, Κώστας Σκρέκας, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην ΕΕ, πρέσβης Ιωάννης Βράιλας, ο Πρόεδρος της ΡΑΕ Θάνος Δαγούμας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Κωνσταντίνος Ξιφαράς και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, υπογραμμίστηκε ότι υπάρχει ενεργειακή επάρκεια και δεν αναμένεται να προκύψει διαταραχή στην προμήθεια της χώρας. 

Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι οι επόμενες πληρωμές προς την Gazprom (η οποία διέκοψε την παροχή φυσικού αερίου στην Πολωνία και την Βουλγαρία, ζητώντας οι πληρωμές να γίνουν σε ρούβλια) πρόκειται να γίνουν το τρίτο 10ημερο του Μαΐου και τονίστηκε ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ενεργειακά ασφαλής, ενώ υπενθυμίστηκε ότι από το ΥΠΕΝ έχει ήδη ανακοινωθεί αναλυτικό σχέδιο για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών σε οποιαδήποτε εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης:

Τα απόνερα της συνάντησης Μητσοτάκη με τον πρίγκιπα Κάρολο – Τι προβληματίζει την ΚΟ της ΝΔ

Μητσοτάκης – Κάρολος: Τηλεδιάσκεψη με το Ελληνικό Συμβούλιο του οργανισμού Sustainable Markets Initiative

Τσίπρας: «Κατέβηκε» βίντεό του από το Tik Tok – Για ποιο λόγο η πλατφόρμα απέσυρε την ανάρτηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:15