search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:02
MENU CLOSE

Ξέφυγε ο Πορτοσάλτε: «Είσαι αριστερός φασίστας – Άντε και στον Γράμμο και το Βίτσι…» (video)

27.04.2022 11:48
SVERKOSPORTOSALTE274V

Με αδιανόητες εκφράσεις εμφυλιοπολεμικής ρητορικής ο Άρης Πορτοσάλτε ξέσπασε σε βάρος του δημοσιογράφου και διευθυντή του site της Αυγής, Νίκου Σβέρκου, το πρωί της Τετάρτης, στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.

Η συζήτηση στο πάνελ «άναψε» με αφορμή τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρίγκιπα Κάρολο για τη αξιοποίηση του Τατοΐου. Οι δημοσιογράφοι της εκπομπής σχολίαζαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για λαϊκισμό με τον Νίκο Σβέρκο να διαφωνεί.

Ακολούθησε συζήτηση με πολλή ένταση για τη βασιλεία και τη σχέση της με τη δεξιά με τον διευθυντή του site της Αυγής να αναφέρεται στο μείζον πρόβλημα της ακρίβειας την ώρα που, όπως είπε, «ο πρωθυπουργός εκδράμει στη Σκωτία για άσχετη υπόθεση».

Ο Κάρολος και η… Μπαζιάνα

Τότε ο Άρης Πορτοσάλτε κραδαίνοντας ένα τάμπλετ έδειξε μια φωτογραφία της Μπέτυς Μπαζιάνα με τον Πρίγκιπα Κάρολο από το δείπνο που είχε παραθέσει ο Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο στο πλαίσιο προηγούμενης επίσκεψης του Καρόλου, το 2018 στην Ελλάδα.

«Αυτό είναι το πολιτικό παιχνίδι της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τον Κάρολο» είπε ειρωνικά ο Άρης Πορτοσάλτε. «Η σύζυγος του πρωθυπουργού της εποχής εκείνης, η κυρία Μπαζιάνα χαριεντίζεται με τον πρίγκιπα Κάρολο» συνέχισε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ.

«Καλός είναι ο αριστερός λαϊκισμός όπως είναι και ο ακροδεξιός λαϊκισμός» πρόσθεσε ο Άρης Πορτοσάλτε απευθυνόμενος στον Νίκο Σβέρκο.

«Η αντιπολίτευση είναι άχρηστο σκουπίδι»

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε με τον Νίκο Σβέρκο να αναφέρει ότι το Τατόι είναι δημόσια περιουσία που κάηκε επί Μητσοτάκη και ουδεμία σχέση έχει με τις δραστηριότητες του Καρόλου στην ιδιωτική του περιουσία και το Dumfries House.

«Ξεκινήσατε χθες το πρωί μια φάμπρικα, εσείς ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι πάει ο Μητσοτάκης να συναντήσει τον Κάρολο, ω κακό που μας βρήκε, ότι γίνεται παλινόρθωση… Ο ακροαριστερός συριζαϊκός λαϊκισμός τα βάζει όλα στο ίδιο χαρμάνι. Η φάμπρικα που στήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν υπήρχε θέμα να κάνουν αντιπολίτευση ήταν ότι ο Μητσοτάκης θα φέρει μέσω της συνάντησής του με τον Κάρολο τη βασιλεία πίσω. Επειδή δεν υπήρχε αντιπολίτευση, και επειδή η αντιπολίτευση ειναι ούτε καν για τα μπάζα, γιατί από τα μπάζα κάτι ξεχωρίζεις που επαναχρησιμοποιείς… Η αντιπολίτευση είναι ακόμη πιο κάτω από τα μπαζα… Είναι άχρηστο σκουπίδι… Τελείωσε το παραμύθι με την παλινόρθωση γιατί βγήκαν οι φωτογραφίες (σ.σ. με τη Μπέτυ Μπαζιάνα) κι αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε τη χώρα. Όλα αυτά τα θέματα που καταγγέλλει τα διαχειρίστηκε και αυτό ενοχλεί τις παραφυάδες. Αλλά έτσι είναι η ζωή, πάμε παρακάτω… Το ελληνικό κράτος ξεκαθάρισε τη σχέση του με τη βασιλική οικογένεια, μετά από πολλά χρόνια. Απεφάνθη η ελληνική δικαιοσύνη. Και τώρα το κτήμα του Τατοΐου μας ανήκει. Το πληρώσαμε και μας ανήκει. Δεν θα το έχουμε σκουπιδαριό επειδή θέλει έτσι μια ακροαριστερή αντίληψη η οποία βασανίζει τον εαυτό της αλλά και εμάς. Το κτήμα θα αναπτυχθεί με τον καλύτερο τρόπο. Τέλος!» είπε σε έξαλλη κατάσταση ο Άρης Πορτοσάλτε.

Κάπου εκεί παρενέβη η Χριστίνα Κοραή η οποία είπε ότι θεωρεί πάρα πολύ θλιβερό και λαϊκίστικο το επιχείρημα για «ταξιδάκια του πρωθυπουργού», όταν πρόκειται για επίσημη πρόσκληση από τον Κάρολο. «Πραγματικά ντρέπομαι γιατί όλα αυτά αναπαράγονται και πάνε και αλλού. Και αύριο σου λέω εγώ είναι ο κύριος Τσίπρας πρωθυπουργός, ξύπνησα καλός άνθρωπος σήμερα και έρχεται ο Κάρολος, πώς θα τον υποδεχεί;»

«Είσαι αριστερός φασίστας»

Ο Νίκος Σβέρκος επέμεινε ότι την ώρα που το μείζον θέμα που απασχολεί το ελληνικό νοικοκυριό είναι η ακρίβεια, ο πρωθυπουργός δείχνει μηδενική ενσυναίσθηση, όταν κάνει τέτοια ταξίδια. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα κοντέινερ που έφυγαν γεμάτα από το Τατόι το 1991 αλλά και τη συμφωνία της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τη βασιλική οικογένεια το 1992 για τη βασιλική περιουσία.

Αυτό προκάλεσε νέο ξέσπασμα του Άρη Πορτοσάλτε ο οποίος ωρυόμενος ρώτησε: «Είναι δηλαδή υπόλογος ο γιος για τον πατέρα; Τέτοια φασιστική αντίληψη… Αυτός είναι ο αριστερός φασισμός. Να αποδίδεις σε άλλα πρόσωπα όσα έγιναν από γονείς» και συνέχισε «Τι σχέση έχει αυτό που συνέβη το 1992 με τον παρόντα πρωθυπουργό; Αυτός είναι ο αριστερός φασισμός».

«Η δεξιά μια ζωή στην Ελλάδα έπαιξε τα παιχνίδια του παλατιού» είπε ο Νίκος Σβέρκος με τον Δημήτρη Οικονόμου να λέει ότι η κυβέρνηση είναι εκλεγμένη.

«Η απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αντιπολίτευση, τέτοια μαύρη απελπισία είστε, θα πάτε έτσι να κερδίσετε εκλογές; Ώρα καλή…», είπε γελώντας ειρωνικά ο Άρης Πορτοσάλτε και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον διευθυντή του avgi.gr: «Είσαι η φωνή του ΣΥΡΙΖΑ εδω μέσα για αυτό και σε φωνάζουν» για να λάβει την απάντηση «Κι εσύ είσαι η φωνή του Άδωνη Γεωργιάδη…».

«Από τη στιγμή που με στοχοποιείς, θα λέω ό,τι θέλω. Διαρκώς και αδιαλείπτως με στοχοποιείτε, όλη η Αυγή, όλη η Εφημερίδα των Συντακτών. Η στοχοποίηση από τον αριστερό φασισμό» ανταπάντησε ο Άρης Πορτοσάλτε.

«Είσαι ο μόνος δημοσιογράφος που έχει διαγραφεί από την ΕΣΗΕΑ για προπαγάνδα» απάντησε ο Νίκος Σβέρκος, με τον Άρη Πορτοσάλτε να του λεεί ότι λέει ψέματα. «Είσαι αριστερός φασίστας, τώρα κάνεις προπαγάνδα!», πρόσθεσε.

«Άντε και στον Γράμμο!»

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε ωστόσο ο Άρης Πορτοσάλτε κρατούσε το «καλύτερο» για το τέλος.

«Τη βασιλεία στην Ελλάδα την τελείωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής» συνέχισε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ με τον Νίκο Σβέρκο να του λέει ότι τη βασιλεία την τελείωσε ο λαός με την ψήφο του στο δημοψήφισμα του 1974.

«Το δημοψήφισμα δεν το έφερε η ΕΔΑ, ο Καραμανλής το έφερε» είπε ο Πορτοσάλτε, «ακόμη σας πονάει η ΕΔΑ, η αποστασία δεν έγινε από την αριστερά» απάντησε ο Νίκος Σβέρκος.

«Πολύ ωραία αντιπολίτευση, πάμε και με τον εμφύλιο. Άντε και στο Γράμμο να κάνετε αντιπολίτευση, κι αν δεν σου αρκεί αυτό και στο Βίτσι», είπε ο Άρης Πορτοσάλτε.

«Μιλάμε για την απόλυτη μετεμφυλιακή ακροδεξιά», είπε ο Νίκος Σβέρκος.

«Βάλε και εσύ την Πηγάδα να είμαστε εντάξει» σχολίασε ο Δημήτρης Οικονόμου.

«Εγώ δεν μιλάω για πηγάδες, αυτές είναι πληγές», είπε ο Νίκος Σβέρκος και κάπου εκεί η σύρραξη έλαβε επιτέλους τέλος με παρέμβαση του παρουσιαστή…

Οργή στο Twitter

Η εμφυλιοπολεμική αποστροφή του λόγου του Άρη Πορτοσάλτε δεν πέρασε απαρατήρητη από το Twitter, που ξέσπασε σε βάρος του δημοσιογράφου.

Μερικά από τα πιο κόσμια σχόλια:

Διαβάστε επίσης:

Σασμός: Σάρωσε σε τηλεθέαση η δίκη του Αστέρη (Video)

Τάσος Κωστής: «Με τον Φιλιππίδη και τον Λιγνάδη καθαρίζουμε τον χώρο μας»

Netflix – Athos: Η καθημερινότητα των μοναχών στο Άγιο Όρος σε ένα ντοκιμαντέρ (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:02