search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 16:03
MENU CLOSE

Η Καμάλα Χάρις πήρε χάπι για τον κορωνοϊό χωρίς να έχει συμπτώματα – Σφοδρές αντιδράσεις

28.04.2022 21:56
kamala-new

Για κατάχρηση της προνομιακής της θέσης κατηγορούν οι Αμερικανοί την Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, η οποία φέρεται να πήρε το χάπι για τον κορωνοϊό παρά το γεγονός ότι ήταν ασυμπτωματική.

Δεδομένου ότι οι διαθέσιμες ποσότητες της συγκεκριμένης θεραπείας είναι περιορισμένες και χιλιάδες Αμερικανοί πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στο χάπι, η υπόθεση της Χάρις αναδεικνύει ζήτημα ισότητας στην υγεία, σχολιάζει το Politico.

«Γιατί θα έδινες το χάπι σε κάποιον χωρίς συμπτώματα;» διερωτήθηκε ο Τζόναθαν Ρέινερ, καθηγητής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο «Τζορτζ Ουάσιγκτον».

«Η ασυμπτωματική Covid χωρίς άλλα προβλήματα υγείας δεν είναι ένδειξη για το χάπι της Pfizer» έγραψε στο Twitter ο Τζερόμ Άνταμς, Γενικός Χειρουργός των ΗΠΑ επί κυβέρνησης Τραμπ.

Ωστόσο η Χάρις είναι 57 ετών, ηλικία κατά την οποία η νόσηση ενδέχεται να εξελιχθεί σε πιο σοβαρή, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

«Δεν το θεωρώ παράλογο» δήλωσε η Σελίν Γκούντνερ, επιδημιολόγος και αρχισυντάκτρια του Kaiser Health News.

Όπως επισήμανε η επιδημιολόγος, οι οδηγίες της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) προβλέπουν ότι το χάπι της Pfizer χορηγείται σε ασθενείς που κινδυνεύουν με επιδείνωση, χωρίς να αναφέρονται στην ύπαρξη ή την απουσία συμπτωμάτων.

«Γνωρίζουμε ότι η φροντίδα που λαμβάνουν οι πρόεδροι, ή οι αντιπρόεδροι στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν είναι απαραίτητα ίδια με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται ο μέσος άνθρωπος» σχολίασε η Γκούντνερ,

«Το θέμα δεν είναι μόνο το τι είναι καλύτερο για τον ασθενή –είναι και το τι είναι καλύτερο για το έθνος» πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, όμως, άλλοι ειδικοί θεωρούν ότι η προνομιακή αντιμετώπιση της αντιπροέδρου απλώς επιβεβαιώνει πόσο άδικο είναι το σύστημα υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Ζελένσκι σε Γκουτέρες: Έτοιμη η Ουκρανία να συζητήσει με τη Ρωσία για την εκκένωση του Αζοφστάλ – Ισχυρότατες εκρήξεις στο Κίεβο

Κίνα – κορωνοϊός: Σκληρό lockdown σε 27 πόλεις – Eκατομμύρια Κινέζοι αντιμετωπίζουν περιορισμούς τύπου Σαγκάης

Αναστάτωση στην Κύπρο – Δύο περιστατικά οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά 5 και 4 ετών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 16:02