search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 02:17
MENU CLOSE

Ρωσία: Αναφορές για ισχυρές εκρήξεις στο Μπέλγκοροντ (Videos)

28.04.2022 19:46
belgorod

Δύο ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν σήμερα στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δύο μαρτυρίες.

Οι εκρήξεις ακούστηκαν στο νότιο τμήμα της πόλης. Δεν ήταν σαφές από τι προκλήθηκαν και αν υπάρχουν θύματα ή σημαντικές ζημιές.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ανταποκριτής του Ria Novosti ένα σύστημα αεράμυνας εξερράγη.

Γύρω στις 5:40 μ.μ., ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη, ακολουθούμενη από ένα ίχνος λευκού καπνού στον ουρανό.
Αυτή είναι η δεύτερη τέτοια περίπτωση σήμερα – χθες το βράδυ ακούστηκαν εκρήξεις και στα νότια του Μπέλγκοροντ, μεταδίδει το ρωσικό μέσο.

Τις τελευταίες ημέρες η Ρωσία έχει καταγγείλει μια σειρά επιθέσεων από ουκρανικές δυνάμεις σε εδάφη της κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, προειδοποιώντας πως τέτοιες επιθέσεις εγκυμονούν κινδύνους για σημαντική κλιμάκωση της κρίσης.

Μόλις αυτή την εβδομάδα, όπως ισχυρίζεται η Μόσχα, βομβάρδισαν τα χωριά Nekhoteevka, Zhuravlevka και Golovchino στην περιοχή Belgorod, το σημείο ελέγχου Troebortnoye στην περιοχή Bryansk και κατέρριψαν ουκρανικά drones στις περιοχές Kursk και Voronezh. Επιπλέον, στις 26 Απριλίου, μια ανθρωπιστική συνοδεία που επέστρεφε από την περιοχή του Χάρκοβο δέχτηκε επίθεση κοντά στο Μπέλγκοροντ.

Η Ουκρανία δεν έχει αποδεχθεί ευθέως την ευθύνη, αλλά χαρακτηρίζει τα περιστατικά «ανταπόδοση» και «κάρμα» για τη Ρωσία, εννέα εβδομάδες μετά την έναρξη της εισβολής των ρωσικών στρατευμάτων.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κατηγόρησε νωρίτερα σήμερα τη Δύση ότι προτρέπει ανοικτά το Κίεβο να επιτεθεί στη Ρωσία, προειδοποιώντας την ουκρανική πλευρά να μην «δοκιμάζει την υπομονή μας».

Διαβάστε επίσης:

Ο Ζελένσκι έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME (Photo)

Έλον Μασκ: Δεν θα καταθέσει στην δίκη του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μπάιντεν θα ζητήσει από το Κογκρέσο να αποδεσμεύσει 33 δισ. δολάρια για το Κίεβο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04