search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 02:38
MENU CLOSE

Γιαν Φαμπρ: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για σεξουαλική παρενόχληση – Είχε προκαλέσει σάλο με τα «Παλλόμενα Πέη» (Photo/Video)

29.04.2022 12:51
YAN FABR NEW

Σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή από δικαστήριο της Αμβέρσας καταδικάσθηκε ο Γιαν Φαμπρ.

Ο Βέλγος καλλιτέχνης δικάσθηκε κατηγορούμενος για βία, παρενόχληση, σεξουαλική παρενόχληση και προσβολή της αιδούς στην εργασία από τις χορεύτριες του θιάσου του που κατήγγειλαν τις πράξεις του με ανοικτή επιστολή το 2018.

Κατά την διάρκεια της δίκης, οι ενάγουσες περιέγραψαν τον Γιαν Φαμπρ ως άνθρωπο τυραννικό, που ταπείνωνε συστηματικά τις χορεύτριες και εξασκούσε σε ορισμένες περιπτώσεις σεξουαλικό εκβιασμό εναντίον τους. 

Ο εισαγγελέας πρότεινε την επιβολή ποινής 3ετούς φυλάκισης, αλλά το δικαστήριο έκρινε ότι ορισμένα από τα αδικήματα είχαν παραγραφεί, καθώς τα γεγονότα αφορούσαν την περίοδο 2002-2018, ενώ απορρίφθηκαν οι κατηγορίες των έξι από τα ένδεκα καταγγέλλοντα θύματα.

Είχε προκαλέσει σάλο με τα «Παλλόμενα Πέη»

Σημειώνεται πως ο Γιαν Φαμπρ είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη χώρα μας καθώς θέλησε να παρουσιάσει στην Ελλάδα την παράστασή του «Mount Olympus» και την αμφιλεγόμενη σκηνή με τα «Παλλόμενα Πέη».

Το 2016 διορίστηκε μάλιστα ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ωστόσο αναγκάστηκε σε παραίτηση όταν οι ιθύνοντες διαπίστωσαν πως το πρόγραμμα ήταν κυρίως βελγικό.

Διαβάστε επίσης

Το Περού «καταπολεμά» τη διακίνηση κοκαΐνης αγοράζοντας… όλη την εγχώρια παραγωγή!

Έρευνα: Nέες επιδημίες θα φέρει η κλιματική αλλαγή και η υπερθέρμανση του πλανήτη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ποιος είναι ο ρόλος της Ομάδας Βάγκνερ – Η διάψευση από τη Ρωσία (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32