search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 17:07
MENU CLOSE

Σαϊντού Καμαρά: Παραμένει στην Ελλάδα – Δεκτό το αίτημά του από την Αρχή Προσφύγων

29.04.2022 13:50
kamara_new

Ο αριστούχος πρόσφυγας μαθητής Σαϊντού Καμαρά θα παραμείνει στην Ελλάδα καθώς το αίτημά του για την απόδοση ασύλου έγινε δεκτό από την Αρχή Προσφύγων.

«Τα αρμόδια όργανα της ελληνικής πολιτείας ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του μαθητή Σαϊντού Καμαρά, ο οποίος μετέχει της ελληνικής παιδείας, να γίνει η Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του. Η Ελλάδα είναι μια χώρα δικαίου και ανθρωπισμού», δήλωσε για την απόφαση της Αρχής Προσφυγών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Η υπόθεση του Σαϊντού Καμαρά έγινε γνωστή μετά την επέτειο της 25ης Μαρτίου, όταν ο 18χρονος πρόσφυγας, ο οποίος κινδύνευε με απέλαση, συμμετείχε στην παρέλαση με τους συμμαθητές του από το Λύκειο του Αγίου Δημητρίου, προκαλώντας συγκίνηση στο πανελλήνιο.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο μαθητής έλαβε απορριπτική απόφαση α’ βαθμού στην αίτηση ασύλου που είχε υποβάλει, και στη συνέχεια το αίτημα του εξετάστηκε σε β’ βαθμό, όπου η έκβαση ήταν θετική. 

Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της ιστορίας του και τη μεγάλη κινητοποίηση από την σχολική κοινότητα και την τοπική κοινωνία του Αγίου Δημητρίου που απηύθυνε δημόσια έκκληση για να χορηγηθεί διεθνής προστασία, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε την ενίσχυση του φακέλου του 18χρονου πρόσφυγα με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και την απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον με βάση τις εισηγήσεις του Τμήματος Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων, που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019.

Προσωπικό ενδιαφέρον για την υπόθεση είχε δείξει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός είχε συναντήσει τον Σαϊντού Καμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, εκφράζοντας την ελπίδα του η απόφαση της Αρχής Προσφύγων να επιτρέψει στον 18χρονο να παραμείνει στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Μετς: Φωτιά σε μαγαζί εστίασης κοντά στο Καλλιμάρμαρο

Φωκίδα: Επεισόδιο με τον πρώην «Παπαροκά», Νεκτάριο Μουλατσιώτη – Πιστοί του φώναζαν «Ανάξιος» (photos/ video)

Εξωσωματικές: Τι αλλάζει στην κρυοσυντήρηση ωαρίων και στα όρια ηλικίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 17:05